Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Ξεσηκωμός συνταξιούχων: Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση

Ανακοίνωση προσωρινής επιτροπής πρωτοβουλίας των συνταξιουχικών οργανώσεων
Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΟΤΑ, και ΠΣΣ Δικηγόρων οργάνωσαν συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά τις πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έγιναν συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο Κιλκίς η συγκέντρωση έγινε την Πέμπτη 26 Απρίλη στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς. Κλήθηκαν όλες οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού, παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Αθανασιάδης Σάμος, του ΟΑΕΕ Ζωηρός Δημήτρης, των ΟΤΑ Κώστας Πινέλης, και συνταξιούχοι από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Παναγιώτης Σοφός που μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Σε λίγο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να εφαρμόσει τις καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16 με την εφαρμογή του οποίου και σε συνδυασμό με τους άλλους νόμους και αποφάσεις που ισχύουν, οι συντάξεις που πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με την δουλειά μας γίνονται προνοιακά βοηθήματα.

Σας μεταφέρω αγωνιστικό χαιρετισμό από τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα που πραγματοποίησαν παντού κινητοποιήσεις που συνεχίζονται. Η φρικτή κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι είναι κοινό επίτευγμα των συγκυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ». Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, τόνισε ο Παναγιώτης Σοφός, να γίνει βαθιά συνείδηση στους συνταξιούχους ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δρόμο του αγώνα για να αναχαιτιστούν και να ανατραπούν οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. 

Μπορούμε να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μέτρων με τη μαζική συμμετοχή στον αγώνα. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτήν την πορεία θα παίξει η οικοδόμηση γερού, μαζικού συνταξιουχικού κινήματος, δίπλα στο αγωνιστικό κομμάτι της κοινωνίας».

Να απαιτήσουμε:

Κανένας επανυπολογισμός,, καμιά μείωση συντάξεων με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξειςκαι την κατάργιση του Ν. 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων.

Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ότι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε όλη τη χώρα να νικήσουν τον φόβο την αδιαφορία, την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά.

Να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να δημιουργηθεί συντονιστικό όργανο των συνταξιουχικών οργανώσεων στον νομό Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου