Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Κιλκίς: Ανοιχτός διάλογος με τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Ποταμιάς έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε ανοιχτό διάλογο με τον πατέρα Φιλόθεο Φάρο την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα “Μανόλης Ανδρόνικος” της Τέχνης.

Ο κληρικός, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας, που θα είναι μαζί μας σε μιά ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και θέμα “Η τέχνη της ζωής”, γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο, νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θεολογία στο ΕΚΠΑ. 

Το 1962 έγινε κληρικός και στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, όπου σπούδασε ποιμαντική ψυχολογία και συμβουλευτική. Από το 1969 ως το 1976 δίδασκε στην Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.Παράλληλα εργαζόταν ως ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος για οικογένειες και ζευγάρια.

Το 1976 επέστρεψε στην Ελλάδα και έκτοτε ασχολήθηκε με το κέντρο νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το συγγραφικό του έργο. Έχει γράψει περισσότερα από 20 βιβλία για ζητήματα που αφορούν τη ζωή του ανθρώπου. 

Από τη συνταξιοδότησή του και έπειτα, ιερουργεί στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά στην Πλάκα της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου