Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Επετειακή έκδοση του Morgan Plus 8

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Πηγή: www.autoagora.gr
Όπως ενημέρωσε η φίρμα μετά από 50 χρόνια στην αγορά και πάνω από 6.000 μονάδες που έχουν πωληθεί, το Plus 8 θα αποκτήσει μια νέα μονάδα ισχύος, η οποία θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 4.8 λίτρων της BMW. Μάλιστα σημείωσε πως αυτή η νέα έκδοση που θα κατασκευάσει μόλις 50 μονάδες, θα είναι οι τελευταίες που θα παίρνουν ισχύ από το μοτέρ των «βαυαρών».

Το μοντέλο που βρίσκεται στη Γενεύη, είναι βαμμένο σε μπλε χρώμα, το οποίο θυμίζει το πρώτο μοντέλο παραγωγής του Plus 8, το οποίο έχει στην περίμετρο της γρίλιας του μια κίτρινη γραμμή.Κατασκευασμένο από ένα ελαφρύ αλουμινένιο πλαίσιο το Plus 8 50th Anniversary Edition ζυγίζει μόλις 1.100 κιλά, με το βάρος να βοηθά τις επιδόσεις, που αναφέρουν πως είναι σε θέση να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα.

Aξίζει να σημειωθεί πως το αρχικό Plus 8 κυκλοφόρησε το 1968 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Earls Court, ενώ σταμάτησε την παραγωγή του το 2004, όταν σταμάτησε και ο κινητήρας V8 της Rover που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη γενιά. Στη συνέχεια επέστρεψε ξανά το 2012 με πιο ελαφρύ πλαίσιο αλλά και τον κινητήρα της BMW. Τέλος να σημειώσουμε πως το κόστος απόκτησης δεν έχει γίνει γνωστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου