Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Κιλκίς: Ταχύρρυθμη εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας σε πρόσφυγες

Δελτίο τύπου Συλλόγου Εθελοντών Κιλκίς OMNES
Ο Σύλλογος Εθελοντών Κιλκίς ΟΜΝΕΣ και συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης που συστήθηκε με την χρηματοδότηση των Help Refugees Αγγλίας, με στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων που βρίσκονται στο όριο κοινωνικού αποκλεισμού, ξεκίνησε σε συνεργασία με το ΚΕΚ Επιμορφωτική μια πιλοτική δράση με στόχο την ταχύρρυθμη εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας.


Το πρόγραμμα αφορά 17 άτομα που στεγάζει ο ΟΜΝΕΣ με την οικονομική υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ υπό την αιγίδα της «Ηλιαχτίδα ΑΜΚΕ» στο «Πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση (ΕΣTIA)». Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 120 ώρες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, οι εκπαιδευόμενοι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις ελληνομάθειας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσης επιπέδου Α1, στις 15 Μαΐου 2018. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά σε δύο αίθουσες του ΚΕΚ /ΚΕΔΙΒΙΜ 2 Επιμορφωτική Κιλκίς, στην Κεντρική Δομή στο Κιλκίς (επί της οδού Δοϊράνης 56). 

Η δράση χρηματοδοτείται από την ομάδα εθελοντών Help Refugees.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.