Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Οι Βεροιώτες προβάλουν τους καρπούς της γης τους. Οι Κιλκισιώτες τι κάνουν;

Πηγή: Omorfa taxidia facebook
Φωτογραφίες: Γιάννης Γεωργιάδης
Στην Ιαπωνία, κάθε άνοιξη οι ανθισμένες κερασιές αποτελούν μεγάλη τουριστική ατραξιόν. Καθώς το διαδίκτυο έχει γεμίσει με πανέμορφες φωτογραφίες από ανθισμένες κερασιές και τουρίστες να περιφέρονται ανάμεσα τους, αποτελούν εξαιρετική τουριστική προβολή. 

Πολλοί είναι αυτοί που ταξιδεύουν στην Ιαπωνία μόνο και μόνο για να δουν τις ανθισμένες κερασιές. Οι τουριστικές αρχές της χώρας έχουν αναγάγει τις ανθισμένες κερασιές σε εργαλείο τουριστικής προβολής και προώθησης.

Κερασιές έχουμε και στην Ελλάδα όπως και άλλα δέντρα και φυτά που την άνοιξη ανθίζουν και προσφέρουν απίθανες εικόνες. Μόνο που ποτέ δεν σκεφτήκαμε να τις εκμεταλλευτούμε για τουριστική προβολή και ανάπτυξη. 

Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι άνθρωποι του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, ένας σύλλογος που ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια και στόχο έχει την τουριστική ανάδειξη της περιοχής, και οργάνωσαν ένα διήμερο αφιερωμένο στις ανθισμένες ροδακινιές της περιοχής. 

Οκτώ εκατομμύρια δέντρα ροδακινιάς υπάρχουν στην περιοχή της Ημαθίας και της Πέλλας. Αυτή την εποχή είναι ανθισμένα και το θέαμα που προσφέρουν είναι μοναδικό. 

Όπως μας είπε ο Ζήσης Πατσίκας, πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, “είναι η δεύτερη φορά που διοργανώσαμε την ποδηλατάδα στις ανθισμένες ροδακινιές. Στόχος μας είναι η τουριστική προβολή της περιοχής και η αναδείξει ενός εξαιρετικού φαινομένου, μοναδικού σε όλη την Ευρώπη. Και ενώ πέρσι πρώτη φορά συμμετείχαν περίπου 60 άτομα φέτος φτάσαμε τα τριακόσια άτομα. 

Το διήμερο περιελάμβανε ποδηλατάδες στον κάμπο με τις ανθισμένες ροδακινιές, επίσκεψη σε χώρους με ιστορικό ενδιαφέρον και κάποιες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται και διαγωνισμός φωτογραφίας που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο αυτή την ομορφιά. Φέτος ο κόσμος δεν ήταν μόνο από την Ημαθία αλλά και από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Του χρόνου φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε κόσμο και από πιο μακρινά μέρη και γιατί όχι από τις γύρω βαλκανικές χώρες”.

Συνεργάτης σ΄αυτή την προσπάθεια ήταν το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βέροιας άλλα και η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας καθώς τα μέλη της έδωσαν ειδικές χαμηλές τιμές σ΄αυτούς που πήγαν για τις ανθισμένες ροδακινιές.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.