Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Είναι οριστικό - Το 2022 αποξηραίνεται η λίμνη Δοϊράνη

Διοχετεύονται τα νερά στον κάμπο του Κιλκίς και δημιουργείται ο μεγαλύτερος οπωρώνας στα Βαλκάνια. Δυο τεράστια εργοστάσια Κινεζικών και Ρωσικών συμφερόντων θα κονσερβοποιούν και θα εξάγουν χιλιάδες τόνων Κιλκισιώτικων φρούτων.
Ενεργοποιείται και αξιοποιείται επιτέλους το διεθνές αεροδρόμιο Νέας Καβάλας το οποίο μετονομάζεται σε « Κιλκίς πατρίδαν έχωσεν».
23.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας 

Η απόφαση είναι οριστική.  Μετά από μυστικές έρευνες και μελέτες του Τμήματος Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες ξεκίνησαν πριν δέκα χρόνια περίπου, το 2022 θα είναι μια χρονιά σταθμός για το Κιλκίς.

Συγκεκριμένα από αυτή τη χρονιά ξεκινούν οι εργασίες αποξήρανσης της λίμνης Δοϊράνης. Βέβαια δεν μιλάμε ακριβώς για αποξήρανση, αλλά για μεταφορά των υδάτων μέσω τεράστιων καναλιών στην πεδιάδα του Κιλκίς. 


Για το αποξηραμένο κομμάτι - της πρώην λίμνης Δοϊράνης- που θα προκύψει, σχεδιάζεται να κατασκευαστούν οι κεντρικές αποθήκες των Lidl Βαλκανίων, ένα Ελληνικό καζίνο (για σπάσιμο στους Σκοπιανούς), αλλά και εργατικές κατοικίες ειδικά για Μαροκινούς και Αλγερινούς λαθραίους βεβαίως-βεβαίως και όχι πραγματικούς πρόσφυγες. 

Όχι ότι έχουν πόλεμο στις πατρίδες τους και έφυγαν όπως οι κακόμοιροι οι Σύριοι, αλλά εκεί θα κολλήσουμε τώρα...; Σιγά το πρόβλημα... Οι ξενόφερτες ΜΚΟ όλους τους υποδέχονται με αγάπη, φροντίδα και προδέρμ...

Κανείς φυσικά δεν θα στεναχωρηθεί πραγματικά που εξαφανιστεί το ομορφότερο και πλουσιότερο κομμάτι του νομού, η λίμνη Δοϊράνη δηλαδή. Από μεγάλα και παχιά λόγια βέβαια όλοι ήταν καλοί και επί δεκάδες χρόνια. 

Στην πραγματικότητα την είχαμε πάντα "πεταμένη"... Αναξιοποίητη, χωρίς εκμετάλλευση για ιχθυοκαλλιέργειες, τουρισμό, κρουαζιέρες, βαρκάδες, ψαροταβέρνες και καφέ μπροστά στο κύμα και τόσα άλλα... 

Μήπως τι αξιοποιήσαμε σε αυτό τον καταραμένο τόπο για να σώσουμε και τη Δοϊράνη;

Αυτός ο ξερός κάμπος που μέχρι σήμερα βγάζει μόνο φτηνό σιτάρι, θα μετατραπεί σε έναν πρότυπο νέο οργανωμένο οπωρώνα εκατομμυρίων στρεμμάτων, που θα είναι ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων και νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και παγκόσμιας πρωτοτυπίας.

Διότι θα τον διαχειρίζεται μια κεντρική διοίκηση !Η περιποίηση, ποτίσματα, κλαδέματα, συγκομιδή, επεξεργασία, προώθηση και εξαγωγή προϊόντων θα γίνεται συντονισμένα και οργανωμένα. 

Τέλος ο Γιωρίκας ασο Πεϊκοβον που είχεν τεκινού τρακτέρ και ο Κωστίκας ασο Βουρλάν τεκινού γεωπόνον. Τώρα όλοι μαζί...Ενωμένοι και συντονισμένοι κάτω από τις οδηγίες μιας κεντρικής διοίκησης... 

Με επιστημονική γνώση, πρόγραμμα, πλάνο, επιχειρηματικό κέρδος. Προβλέπεται ήδη η συνολική προμήθεια μαζικά χιλιάδων οχημάτων, τρακτέρ, ειδικών μηχανημάτων κτλ. 

Τα κεντρικά γραφεία θα είναι σε Παλιά Νομαρχία, Εκκλησιαστικό Λύκειο και Ρίκερ που ρήμαζαν αναξιοποίητα επί χρόνια, ενώ μηχανήματα, αποθήκες με σπόρους, λιπάσματα κτλ θα βρίσκονται σε παλιό στρατόπεδο Δογάνη και Αργυρούπολη που επίσης ρήμαζαν επί χρόνια.

Συντονιστής υλοποίησης και λειτουργίας θα είναι η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, ο Δήμος και η Περιφέρεια. Σύμφωνα με το master plan θα φυτευθούν εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα κυρίως ροδάκινα, μήλα, αχλάδια, ελιές κτλ. 

Επιπλέον ήδη χτίζονται στο Σταυροχώρι δύο τεράστια εργοστάσια Ρωσικών και Κινεζικών συμφερόντων, τα οποία θα κονσερβοποιούν τα φρούτα και θα τα αποστέλλουν κατευθείαν για εξαγωγές ώστε να «χορτάσουν» τα δισεκατομμύρια Κινέζων και Ρώσων πολιτών. 

Θα δημιουργηθούν 23.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας αφού θα χρειαστούν επιστήμονες όπως γεωπόνοι, χημικοί, διοικητικοί, οδηγοί, εργάτες κ.α, αλλά και θα χρειαστούν χέρια για τα χωράφια, οπωρώνες, εργοστάσια, μεταφορές κτλ. 

Επιπλέον ενεργοποιείται και αξιοποιείται επιτέλους το κοντινό Διεθνές πλέον αεροδρόμιο Νέας Καβάλας το οποίο μετονομάζεται σε «Κιλκίς πατρίδαν έχωσεν».

Τα προϊόντα θα αποστέλλονται άμεσα είτε με τα αεροσκάφη, ή μέσω λιμανιού Θεσσαλονίκης, ή με τον νέο υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό σταθμό που φτιάχτηκε σο ένδοξον Κιρέτς, η Χωρύγι για τους νεότερους. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-πρώην ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να φτιάξει εκεί το έργο, αφού το όφειλε σαν ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης στη μακρόχρονη προοδευτική πορεία του ένδοξου Κιρέτς στους αγώνες για δημοκρατία και σοσιαλισμό. 

Φήμες αφήνουν να διαρρεύσει πως, το Ρώσικο εργοστάσιο είναι συμφερόντων Ιβαν Σαββίδη ο οποίος θα προσλάβει όμως αποκλειστικά Παοκτζήδες και φυσικά πρώτα από τον τοπικό σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.