Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Σκέψεις στον απόηχο του συλλαλητηρίου


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Πέρασε ήδη μια βδομάδα από τότε που είδαμε για πρώτη φορά τους Έλληνες να φωνάζουν ενωμένοι γύρω από ένα κοινό σύνθημα. Πέρασε ήδη μια βδομάδα από τότε που η διεκδίκηση της Ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο και να βάλει στην άκρη τον κοινωνικό αυτοματισμό που τόσον καιρό τώρα μας κάνει και κυνηγιόμαστε μεταξύ μας δίνοντας περιθώριο στους Αριστερούς της Νέας Τάξης να μας χειρίζονται.

Μου έκανε φοβερή εντύπωση η προσπάθεια εκφυλισμού του συλλαλητηρίου από κάτι τριτοκλασάτες εκπομπές τύπου Τατιάνας, η οποία μαζί με μια stund up commedian που δεν την ξέρει η μάνα της προσπάθησε να δημιουργήσει ενοχικά σύνδρομα σε όποιον συμμετείχε με το να φτάσει σε σημείο να διακωμωδεί ακόμα και τις Παραδοσιακές Μακεδονίτικες στολές προσπαθώντας να κάνει μέσα στο μυαλό μας όλο αυτό να περαστεί σαν καρναβάλι.

Μιλούσε μέχρι και για θείτσες με σημαιούλες που συμμετείχαν. Δηλαδή η Ελλάδα μαντάμ δεν έχει θείτσες; Δεν έχει γιαγιάδες; Κι όλοι αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν; Σ' αυτή τη διαφορετικότητα δε στηρίζεται άλλωστε η μοναδικότητα της πατρίδας μας; Στη δική μας διαφορετικότητα. Τη γραφικότητα της γιαγιάς και της θείτσας όπως λες.

Γιατί μ' όλα αυτά τα εθνομηδενιστικά κηρύγματα η μόνη διαφορετικότητα που εγκρίνουν οι σύντροφοι ειναι αυτή που μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω για να δεχτούμε στην πατρίδα μας όλες τις φυλές του Ισραήλ. Γιατί έτσι και τολμήσουμε να φέρουμε αντίρρηση θα μας φορέσουν την ταμπέλα του φασίστα.

Μια λέξη που πλέον έχει γίνει τσίχλα στο στόμα τους. Γιατί γι' αυτούς φασίστας ειναι όποιος δε συμφωνεί μαζί τους. Σε εποχές λοιπόν που η λέξη πατριώτης γίνεται προσπάθεια να ταυτιστεί με ύπουλο τρόπο με τη λέξη φασίστας, ένας ολόκληρος λαός περνάει κρίση Εθνικής Ταυτότητας, έχοντας ένα μυαλό σε σύγχυση και γεμάτο νέα δεδομένα που προσπαθούν να του επιβάλλουν γεμίζοντας τον ενοχές εάν τολμήσει να αντιδράσει.

Γιατί η λέξη φασίστας ειναι η πρόχειρη ταμπέλα που θα του κολλήσουν καταλογίζοντας του πως ειναι γεμάτος μίσος απέναντι στο διαφορετικό. Στο διαφορετικό του λαθρομετανάστη που με το πρόσχημα του πρόσφυγα μας μπαστακώθηκε για να στηθεί στην πλάτη μας ακόμα ένα πάρτι με λεφτά που δεν ελέγχονται, από τις ΜΚΟ.

Η Ελληνικότητα της Μακεδονίας τους ένωσε τους Έλληνες, τους θύμισε πως τα βασικά προβλήματα ενός έθνους δεν έχουνε πολιτική ταυτότητα και πως ο πατριωτισμός είναι μέσα τους έμφυτος όσο κι αν προσπαθούν οι εθνομηδενιστές να τον ταυτίσουν με το φασισμό. Κι ήταν η πρώτη φορά που ένα ετερόκλητο πλήθος φώναζε με τέτοιο παλμό το ίδιο σύνθημα. 

Το μήνυμα εστάλη. Η κυβέρνηση το πήρε κι αντέδρασε με τρόπο που ταιριάζει απόλυτα σ' έναν τέτοιο πολυσυλλεκτικό αχταρμά, που το μόνο που τον νοιάζει είναι να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Την επομένη κιόλας μέρα έβγαλε απ' το συρτάρι ένα σκάνδαλο μιας φαρμακευτικής (Novartis)στην προσπάθειά της να στρέψει αλλού τα βλέμματα ζωντανεύοντας το φάντασμα της διεφθαρμένης δεξιάς.

Και λέω τώρα εγώ.

Αν αυτή ήταν η αντίδρασή τους μπροστά στο τόσο ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο κόσμος, τότε ειλικρινά έχουμε να κάνουμε με τους πλέον επικίνδυνους κι αδίστακτους πολιτικούς απατεώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.