Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

Είπαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Νοσοκομείο του Κιλκίς

Της Γεωργίας Κολεσιώτου
Καθιερώθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Νοσοκομείο του Κιλκίς από μικρούς αλλά και από μεγάλους που νιώθουν μικροί και συμμετέχουν στην Ομάδα των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς. 

Το ραντεβού δόθηκε ανήμερα στις 25 Δεκέμβρη ώρα 11.00 στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων, όπου με την καθοδήγηση του ιερέα Δημητρίου Παπαγεωργίου ακούστηκαν χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε όλες τις Κλινικές του Νοσοκομείου.

Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους ένιωσαν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας παρόλη την δοκιμασία της υγείας τους τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ξέφυγε έστω και για λίγες στιγμές από την ρουτίνα της νοσηλείας απολαμβάνοντας τις ζεστές φωνές μικρών και μεγάλων που συνοδεύονταν από τους ήχους του ακορντεόν και της κιθάρας.

Την 1η Γενάρη αμέσως μετά τον εκκλησιασμό, η Ομάδα συνέχισε το “φιλανθρωπικό” της έργο στο χώρο του Γηροκομείου χαρίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπα των ηλικιωμένων που έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από συντροφιά.

Τέτοιες πράξεις που πηγάζουν μέσα από αληθινή αγάπη και δεν αναζητούν ανταπόδοση, ούτε ψάχνουν για βιτρίνα, γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και ελκύουν καθεμία και καθέναν που πασχίζει να μετατρέψει το “κατ' εικόνα” σε “καθ' ομοίωσιν”.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου