Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Κιλκίς: Υπογειοποίηση καλωδίων στην οδό Γ. Καπέτα

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Ένα μεγάλο έργο υποδομής που συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την αισθητική και την ηλεκτρική άμυνα της πόλης ξεκινά τις επόμενες ημέρες στο κέντρο του Κιλκίς.

Πρόκειται για την υπογειοποίηση των καλωδίων της Εμποροπανήγυρης επί της οδού Γ. Καπέτα, ενός έργου που θα κατασκευαστεί σε μήκος δύο χιλιομέτρων και θα ''τρέξει'' παράλληλα με τις τεχνικές εργασίες υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ και την εν εξελίξει αντικατάσταση των σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης. 

Οι τεχνικές παρεμβάσεις θα γίνονται συντονισμένα από τον ανάδοχο του έργου και τη ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες διπλές εργασίες εκσκαφής και αποκατάστασης στα ίδια σημεία διαδρομής του δρόμου και πρόσθετη όχληση και ταλαιπωρία για τους δημότες που ζουν στην περιοχή. 

Συγχρόνως προβλέπεται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλούς εκτροπής της κυκλοφορίας και εξυπηρέτησης των κατοίκων, επαγγελματιών και επισκεπτών της περιοχής.

Λόγω της πλήρους κατάργησης του εναέριου δικτύου και των στύλων της ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Καπέτα θα εγκατασταθεί νέο σύστημα φωτισμού του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων. Eπί της Γ. Καπέτα και σε ορισμένες κάθετες οδούς της θα τοποθετηθούν συνολικά 70 νέοι φωτιστικοί στύλοι και 73 φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Led.

Η υπογειοποίηση των καλωδίων στους χώρους όπου αναπτύσσονται οι δραστηριότητες της Εμποροπανήγυρης, κρίθηκε επιβεβλημένη από τη Δημοτική Αρχή Κιλκίς για λόγους ασφάλειας και αισθητικής καθώς η ηλεκτρική τροφοδοσία των υπαίθριων πάγκων (φωτισμός, ηχητικά συστήματα) μέχρι πρότινος γινόταν από υπαίθριο εναέριο ηλεκτρικό δίκτυο, δημιουργώντας αρκετά συχνά λειτουργικά προβλήματα στους εκθέτες και μια τριτοκοσμική όψη με τα αιωρούμενα καλώδια στα εκθεσιακά σημεία. 

Το έργο, προϋπολογισμού 344.999,78 ευρώ, χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών και θα ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες. Σε λιγότερο από τρεις μήνες αναμένεται εξάλλου να περατωθούν οι παράλληλες εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ. 

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης των παράλληλων τεχνικών εργασιών είναι πιθανόν να μετατοπιστεί σημειακά η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Κιλκίς.

Η πολύπλοκη φύση του έργου και ο βαθμός εμπλοκής των αρμόδιων υπηρεσιών (ΔΕΔΔΗΕ, ανάδοχος εργολάβος, ΔΕΥΑΚ) απαιτούν ακρίβεια στη μεταξύ τους συνεργασία.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς ζητά την κατανόηση των δημοτών το επόμενο χρονικό διάστημα κατά την εκτέλεση των εργασιών.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης επισημαίνει ότι τα έργα υπογειοποίησης του Δήμου Κιλκίς και της ΔΕΔΔΗΕ θα αναβαθμίσουν ριζικά την οδό Γ. Καπέτα και τους χώρους της Εμποροπανήγυρης, θα βελτιώσουν την αισθητική εικόνα της περιοχής και θα της προσδώσουν προστιθέμενη αξία για μελλοντικές λειτουργικές και επαγγελματικές χρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.