Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί νομού Κιλκίς, έκοψαν την πίτα τους

Δελτίο τύπου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κιλκίς, έκοψε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, διοργανώνοντας σεμνή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων της Λ.Α.Φ Κιλκίς, παρουσία μελών και φίλων του καθώς και των τοπικών αρχών. 


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Παπανικολάου αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τα μέλη, αναφέρθηκε στο σκοπό και την αποστολή αλλά και την παρουσία των μελών του Συνδέσμου σε όλες τις εκφράσεις της τοπικής κοινωνία με δράσεις που καθιστούν τους εφέδρους αξιωματικούς κρίκους συνοχής και αλληλεγγύης, τονίζοντας ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι ούτε εκδρομικός, ούτε φυσιολατρικός σύλλογος αλλά έχει συγκεκριμένη αποστολή.

Αποστολή του είναι να παραδώσει στο Ναυτικό Μουσείου την στολή του ΗΡΩΑ του Πολεμικού Ναυτικού Πλοιάρχου Υψηλάντη, αποστολή είναι η ανάδειξη ξεχασμένων μνημείων όπως αυτό του λοχαγού Μακρυκώστα στα υψώματα της Μεγάλης Βρύσης.

Σε αυτή την αρχή ο Σύνδεσμος πλέον έκανε θεσμός στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του να τιμά φορείς και πρόσωπα που με την συνεχή παρουσία τους κάνουν περήφανη την Κιλκισιώτικη κοινωνία.

Από τους φορείς τιμήθηκε ο σύλλογος Γουμένισσας ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ για την μακροχρόνια πολιτιστική του προσφορά.

Τιμήθηκε ο καρδιολόγος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ από την Καμπάνη και η σύζυγος του ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ από την Ρόδο για την πρωτοβουλία τους να εξοπλίσουν τα νοσηλεύτηκα ιδρύματα του Νομού ως και το Γηροκομείο Κιλκίς με ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ο Γιατρός ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ τιμήθηκε για την προσφορά τους στους συμπολίτες τους που όλα τα χρόνια είναι δίπλα τους στον δύσκολο αγώνα τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Κιλκίς κος ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ , ο Αντιπεριφεριάρχης κος ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΡΓΙΔΗΣ που παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και μετέφερε τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες του ζεύγους Γεωργιάδη, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κος ΠΑΡΗΣ ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ , ο Αντιδήμαρχος
κος Μ. ΠΕΤΖΕΡΕΤΖΗΣ οι πρόεδροι του ιατρικού συλλόγου κος Β. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ και του Επιμελητηρίου Κιλκίς κος Π. ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ, του Συλλόγου καρκινοπαθών Κα ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΛΕΣΙΩΤΟΥ και του ΕΥΚΡΑΤΝΤΗ κα ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατήρ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΙΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ που ευχήθηκε στα μέλη του συνδέσμου να έχουν δύναμη για να συνεχίσουν το έργο τους.

Το φλουρί "έπεσε" στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ.

1 σχόλιο :

 1. Η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, η κυρίαρχη δηλαδή εκδήλωση του Συνδέσμου, που οργανώνεται από τους εφέδρους, υποτίθεται για τους εφέδρους, γίνεται χωρίς εφέδρους και όχι για τους εφέδρους! Δυστυχώς έχει μετατραπεί, όλα αυτά τα χρόνια, σε μία εκδήλωση για προσωπική προβολή και δημόσιες σχέσεις του προεδρείου και κυρίως του προέδρου.
  Ελάχιστοι και φέτος οι παρόντες έφεδροι, και αυτοί της τρίτης ηλικίας! Η νεολαία απούσα! Όπως κάθε χρόνο, χρόνια τώρα! Και το προεδρείο να μην κάνει τίποτε γι’ αυτό!
  Εκτός από κάτι γενικόλογα, δεν ακούστηκε τίποτε που να αφορά τους εφέδρους! Ούτε ακούγεται ποτέ! Πάνω από δέκα χρόνια τώρα! Καμία ενημέρωση, καμία ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων. Πλήρης απαξίωση προς τα μέλη.
  Αντιθέτως, ακούστηκαν πολλά από πολλούς, ακούστηκε και το ‘‘λιβάνισμα’’ των επωνύμων προς το προεδρείο! Αυτοί τη δουλειά του κάνουν! Το προεδρείο όμως και ο πρόεδρος άκουσαν αυτά που αποζητούσαν.
  Όχι ότι όσοι βραβεύτηκαν από στο Σύνδεσμο Εφέδρων δεν το άξιζαν! Απλώς ο Σύνδεσμος έχει, προφανώς επίτηδες, ξεχάσει και τον σκοπό και την αποστολή του. Το να βραβεύεις αυτούς που προσφέρουν στον τόπο δεν είναι αρμοδιότητα του Συνδέσμου. Είναι αρμοδιότητα του Δήμου, της Περιφέρειας, του νοσοκομείου ή άλλου σωματείου, που τα μέλη του δεν αποτελούν ιδιαίτερη ‘‘οικογένεια’’, όπως ‘‘οικογένεια’’ αποτελούν οι έφεδροι.
  Αν ήθελε ο Σύνδεσμος να βραβεύσει, ας βράβευε, όλα αυτά τα χρόνια, όχι ‘‘επωνύμους’’ που δεν έχουν σχέση με το Σύνδεσμο, αλλά απλούς εφέδρους, που ζουν και προσφέρουν στον τόπο, ή τα παιδιά τους, που διακρίθηκαν! Όπως, ‘‘για ξεκάρφωμα’’ μάλλον, και για δικούς του λόγους έκανε μια-δυο φορές.
  Αν βραβεύσει όμως ο Σύνδεσμος απλούς εφέδρους, δεν θα γεμίσει η αίθουσα! Ενώ βραβεύοντας ‘‘επωνύμους’’ είναι σίγουρη η προσέλευση! Και η προβολή! Και οι δημόσιες σχέσεις! Και οι φωτογραφίες, και οι κολακείες από τον τοπικό τύπο!
  Αν και ένας από τους σκοπούς του Συνδέσμου είναι η καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των Εφέδρων Αξιωματικών και η επιδίωξη της ηθικής και πνευματικής τους εξύψωσης, το προεδρείο τον έχει με τις πράξεις του εντελώς διαγράψει!
  Τα ανωτέρω, αγαπητέ πρόεδρε, δεν αποτελούν άποψη ενός, αλλά όλων εκείνων που είχαν αγκαλιάσει το Σύνδεσμο, όμως απομακρύνθηκαν εξαιτίας των όσων κάνετε ή δεν κάνετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή