Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Δημοκρατική Συμπαράταξη Κιλκίς: Προσυνεδριακή εκδήλωση και επίσκεψη στελεχών στην βιομηχανία ΕΛΒΙΑΛ

Δελτίο τύπου  Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απαρτιζόμενο από τον Γιάννη Μανιάτη πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης(ΠΑ.ΣΟ.Κ) του Ν. Αργολίδας, τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Κιλκίς Σταμάτη Παπουλίδη ,τον πρώην Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέλος της Κ.Π.Ε Γιώργο Φραγγίδη, την Μαρία Μιχαηλίδου Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών, Πολιτισμού και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΕLVIAL στον Αγ. Παντελεήμων Κιλκίς, μία πλήρως καθετοποιημένη και τεχνολογικά προηγμένη βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου που ξεπερνά σήμερα τους 170 εργαζόμενους. 


Κατά την επίσκεψη τους στην εταιρία συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Δημήτριο Τζίκα και την Διευθύνουσα Σύμβουλο Ασημίνα Τζίκα, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες ανάπτυξης μίας τέτοιου είδους επιχείρησης καθώς πρόσφατα η εταιρία βραβεύτηκε ως National Champion (Εθνικός Πρωταθλητής) στην κατηγορία Import/Export στα βραβεία European Business Awards. Πρόκειται για τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά βραβεία, τα οποία υποστηρίζονται από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης και πολιτικούς ανά την Ευρώπη. Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής εντός του εργοστασίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή συζήτηση σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς με ομιλητές τον Γιάννη Μανιάτη(ΠΑ.ΣΟ.Κ), τον Πασχάλη Τόσιο(Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών), τον Ρούλη Εδιάρογλου (Κινήσεις Πολίτων), τον Χρήστο Σπίγκο (Δημοκρατική Αριστερά).

Στην ομιλία του ο Γιάννης Μανιάτης ανάφερε ότι πλέον ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι της κοινωνίας και όχι απαραίτητα ο στενός πυρήνας των κομμάτων που ήδη συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αντιλαμβάνεται το εγχείρημα για τον νέο και ενιαίο φορέα με εκλογή της ηγεσίας από την βάση από συζητήσεις όπως την σημερινή.

Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι μέσα από το πολιτικό προγραμματικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έρχεται στις 30 Ιουνίου απαντάμε στο πιεστικό αίτημα των προοδευτικών πολιτών για συμμαχία των δυνάμεων της προόδου, του εκσυγχρονισμού, της ανοιχτής κοινωνίας που θέλει ένα νέο και ενιαίο πολιτικό αφήγημα που να αφορά τον ίδιο τον άνθρωπο αλλά και τις πραγματικές του τωρινές ανάγκες.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι στρατηγικός στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να αναδειχθεί ως η ισχυρή πολιτική δύναμη της Κεντροαριστεράς, που θα προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία για την παραγωγή νέου πλούτου που θα διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ο Πασχάλης Τόσιος κατά την ομιλία του ανέφερε ότι για να κάνουμε βήματα μπροστά ως Χώρα θα πρέπει το πολιτικό προσωπικό να ξανά αποκτήσει την αξιοπιστία του για να μπορούν να πιάσουν τόπο οι πραγματικές θυσίες του ελληνικού λαού.

Επίσης επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ 2009-2011 τις οποίες χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικές καθώς αποτέλεσαν θεμέλιο λίθο ώστε η χώρα να κρατηθεί όρθια και να έχει το περιθώριο να αναπτυχθεί.

Τόνισε ότι κακός μεγάλο μέρος της προσπάθειας και των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν αναδείχθηκε όσο θα έπρεπε από τα ίδια του τα στελέχη και καλούμαστε τώρα έστω και καθυστερημένα να το αναδείξουμε.

Ο Ρούλης Εδιάρογλου κατά την τοποθέτηση του εστίασε στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό για σύγκλιση των προτάσεων αλλά και των απόψεων όλων των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ώστε το μήνυμα που εκπέμπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη ελληνική κοινωνία να είναι καθαρό.

Χαρακτηριστικά ανάφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου και ενιαίου φορέα που κατά την άποψη του θα πρέπει να είναι ομογενοποιημένος και όχι πολυκομματικότητας.

Ο Χρήστος Σπίγκος κατά την τοποθέτηση του ανάφερε ότι όλες οι συλλογικότητες που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη από την γέννηση τους έως και σήμερα, έχουν πολλά θετικά και προοδευτικά στοιχεία και αυτά είναι η συγκολλητική ουσία για την δημιουργία της νέας και ενιαίας παράταξης που τώρα είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Επίσης τόνισε ότι τάσσεται υπέρ ενός πολυτασικού νέου ενιαίου φορέα και όχι πολυκομματικού.

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη απαντάει θετικά στη επιταγή της κοινωνίας για αλλαγή του πολιτικού συστήματος όπως το 1974.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.