Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

"Όχι φωτογραφίες των παιδιών στο internet και τα social media"

Οι αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς ενημερώνουν
Εάν θέλεις να ανεβάσεις στα social media φωτογραφίες από τις διακοπές σου μην ξεχνάς ότι το internet & τα social media δεν είναι το ασφαλέστερο μέρος για να προβάλλεις τα παιδιά σου.
Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το παιδί σας είναι με το να είστε εσείς ενήμεροι!
Τι να προσέχετε
Η ανωνυμία στο Διαδίκτυο και η δυνατότητα δημιουργίας ψεύτικων προφίλ, οδηγεί στο να μην ξέρουμε πραγματικά με ποιόν επικοινωνούμε. Άντρες χρησιμοποιούν προφίλ με γυναικεία χαρακτηριστικά και το αντίστροφο, προσπαθώντας να αποσπάσουν τα προσωπικά στοιχεία ενός παιδιού και να το παρασύρουν. 

Διδάξτε στο παιδί σας ότι ποτέ δεν ξέρει ποιός πραγματικά κρύβεται πίσω από ένα προφίλ και ότι δεν δίνουμε τα στοιχεία μας σε αγνώστους.

Προτρέψτε το παιδί να μην χρησιμοποιεί εύκολους κωδικούς πρόσβασης στις ιστοσελίδες που εγγράφεται, όπως ημερομηνίες γέννησης καθώς είναι εύκολο να τους μαντέψει οποιοσδήποτε.

Διαβάστε τους όρους χρήσης των ιστοσελίδων που επισκέπτεται και εγγράφεται το παιδί σας (ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στα forums και τα ιστολόγια). Στη συνέχεια συστήστε και στο παιδί σας να κάνει το ίδιο και συζητήστε παρέα τα δικαιώματα που έχει.

Συμβουλεύστε το παιδί σας να μην δημοσιεύει φωτογραφίες ή βίντεο που δεν θα έδειχνε σε ανθρώπους στον «πραγματικό κόσμο» ή που θα μπορούσε να το φέρει σε δύσκολη θέση όταν μεγαλώσει.

Τονίστε του ότι η δημοσιοποίηση υλικού (φωτογραφίες ή βίντεο) που αφορά τρίτους, απαιτεί σε κάθε περίπτωση την άδεια τους.

Εφόσον το παιδί διαθέτει το δικό του ιστολόγιο, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενό του δεν είναι υβριστικό ή ρατσιστικό.

Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει πρώτα εσείς οι γονείς να ακολουθείτε τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης ώστε να δίνετε το παράδειγμα στα παιδιά σας…σκεφτείτε πώς θα ένιωθε το παιδί σας αν ενώ το παροτρύνετε να προφυλάσσει τις προσωπικές του φωτογραφίες εσείς τις ανεβάζετε στο Facebook;

Διδάξτε στο παιδί πως…

Όπως συμπεριφέρεται στην πραγματική ζωή, έτσι θα πρέπει να συμπεριφέρεται και στο Διαδίκτυο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου