Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Σε όσους πέτυχαν την ακαδημαϊκή μεταβάθμιση - Αναθάρρηση σε όσους απομένουν

Ο Μητροπολίτης ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
"Η χαρά σας να είναι παραμόνιμη αγαπητοί μου νέοι και να σας χαίρονται οι γονείς και οι καθηγητές σας για την επιτυχία σας! Το δικαιούσθε –άλλωστε το νιώθετε πεντακάθαρα– πρώτοι εσείς που κοπιάσατε και επιτύχατε στους διαγωνισμούς ώστε να περάσετε από τη δεύτερη βαθμίδα της μάθησης στους ολάνοιχτους ορίζοντες μιας άλλης καταξίωσης. 

Είσθε “δυνάμει” επιστήμονες με κινητήριο πάντοτε προσόν την βαπτισμένη και μυρωμένη ανθρωπιά, αλλά και το φιλότιμο της παραδόσεώς μας.

Το δικαιούνται μαζί με όλους και με τον καθένα σας (και συνάμα το επιποθούν) κι οι άμεσα δικοί σας, κι όλοι εμείς αλληλέγγυα δικοί σας, που τώρα σας θωρούμε να μας εκπροσωπείτε στην μεταβάθμιση της περαιτέρω κοινωνικοποίησης, με χρηστές ελπίδες. Η επιτυχία σας είναι και για μας τους μεγάλους αναψυχή αισιοδοξίας, σε τούτον το στενόκαρδο κι άψυχο οικονομικό διεθνισμό.

Το ξέρετε, αν όχι όλοι σας, πάντως αρκετοί από σας, πως δεν σταματήσαμε εδώ και χρόνια να σας δίνουμε το χέρι της καρδιάς μας ενθάρρυνση στην αγωνιστική σας πορεία για τούτη την ποθητή επιτυχία. Κρατηθείτε με θαλλερά ασάλευτη και δημιουργική την πίστη σας στο Χριστό της Εκκλησίας μας, που είναι η μόνη ασφαλής κιβωτός της σωτηρίας και οι αντοχές της έχουν δοκιμασθεί για δύο χιλιετίες. 


Και όχι μόνο τώρα που πανηγυρίζετε το πετυχημένο πέρασμά σας στην ακαδημαϊκή παιδεία· μα και σαν θα στέκεστε αύριο–μεθαύριο επιστημονικά αναβαθμισμένοι, για μια δυναμική πορεία ποιοτικής επιβίωσης, μα και αρτιότερης και θεραπευτικής παρεμβατικότητας στα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού, ελεγχόμενου, μεταλλαγμένου, απροσωποποιούμενου, αδιέξοδου κόσμου.

Σας χρειαζόμαστε πιο πολύ γι᾽ αυτό και σας χαιρόμαστε προσβλέποντας από τώρα στο εγχριστωμένο ήθος μιας τέτοιας αρτιότερης γνώσης, που δεν θα αλαζονεύεται ούτε θα λησμονεί τα όρια της κτιστότητάς μας και τη μόνη πραγματική υπέρβασή τους, το μυστήριο της εν Χριστώ ενθέωσης-σωτηρίας. Και ευχόμαστε κατά προτεραιότητα –που την δικαιούσθε πιο πολύ κι από μας τους ωριμοτέρους– γι᾽ αυτήν την προσωπική σας, την οικογενειακή σας, την κοινωνική σας όντως καταξίωση.

Θάρρος αγωνιστικής ζωντάνιας και σε σας, αγαπητοί μας νέοι και νέες, που είτε δεν πετύχατε για φέτος την εισαγωγή σας στα ΑΕΙ είτε η προς ώραν επιτυχία σας δεν καλύπτει πλήρως τη στοχοθεσία σας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο άνθρωπος είναι αυτός καθ᾽ εαυτόν μια επιτυχία, γιατί έτσι μας έφτιαξε και μας θέλει ο Θεός. Είστε ο καθένας κι η καθεμιά σας μια μοναδικότητα προσωπική, κοινωνική, με τάλαντο τη θεοκτισία και αναφαίρετο δικαίωμα τη θεοκοινωνία, μέσα από κάθε αγώνα κι αγωνία.

Δεν παύουμε να προσευχόμαστε γι᾽ αυτήν την προσωπική σας καταξίωση καθημερινά. Μη λυγίζετε στις προσπάθειές σας και μη περιστέλλετε τις ελπίδες σας. Κάθε επιτυχία η και αποτυχία των προσώραν στόχων δεν μπορεί να υφαιρέσει τίποτε από την ομορφιά, την υπεραξία και τη μοναδική αξιοσύνη που υποστασιάζουμε ο καθένας σαν πλάσμα του Θεού, σαν δικαιούχος του Σωτήρος. 

Και με μια τέτοια δυναμική, προχωρείστε αποφασισμένοι να αγωνισθείτε για μια άλλη μάχη που την οφείλετε και στον εαυτόν σας, και στους γονείς σας και σε όλους μας. Καλή αρχή με εύστοχο προσανατολισμό που να ικανοποιεί τις ελπίδες και τις επιδιώξεις σας και καλές επιτυχίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου