Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Τι λέει το ΠΑΜΕ για την διακοπή της μεταφοράς των μαθητών του Ομαλού και του Πεντάλοφου προς το σχολείο τους"

Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ Κιλκίς
Η περίπτωση των μαθητών από τα χωριά Ομαλό και Πεντάλοφο Παιονίας, για τους οποίους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στο σχολείο, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μία φορά το συνολικότερο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.
Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο. Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και τις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους εκπροσώπους αυτών των κομμάτων στην τοπική διοίκηση, γιατί αποδέχονται επί της ουσίας τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους στους ΟΤΑ χωρίς μάλιστα την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης. 

Αποδέχονται την αυτονομία της σχολικής μονάδας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Οι ευθύνες βαραίνουν και όσους υπόσχονταν ότι με την αποκέντρωση της εκπαίδευσης, τον «Καλλικράτη» και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων δεν θα προκληθεί πρόβλημα στη ζωή γονιών και μαθητών.

Αυτό είναι το σχολείο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, όπου τη μόρφωση των παιδιών την πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους.

Είναι ανάγκη άμεσα η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια να δώσουν λύση, να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη, ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών και χωρίς να χαθεί άλλη μέρα που τα παιδιά δεν θα πάνε σχολείο.

Συνολικά οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί:

- Να διεκδικήσουν τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα μεταφοράς μαθητών, ώστε κάθε χρονιά και για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

- Να παλέψουν για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση της κυβέρνησης, να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων και για τις σύγχρονες ανάγκες μας, συμμετέχοντας και στην Πανελλαδική Απεργία στις 17 Μάη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.