Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Γκουντενούδης: Είναι άδικο να πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα τα λάθη της κρατικής μηχανής

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
Ο Δήμος μας, ο Δήμος Παιονίας, είναι ένας ακριτικός δήμος στη Βόρεια Ελλάδα που αποτελεί την πύλη της Πατρίδος μας από και προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια πολίτες της χώρας μας και αλλοδαποί εισέρχονται και εξέρχονται οδικώς από τα σύνορα μας διά της εθνικής οδού ΠΑΘΕ η οποία κείται εντός του δήμου μας.
Το τμήμα της εθνικής οδού από τα Μάλγαρα μέχρι τον κόμβο έξω από τη πρωτεύουσα του δήμου Παιονίας, το Πολύκαστρο, είναι το μοναδικό τμήμα πέραν των Τεμπών στο οποίο υπάρχει αμφίδρομη κυκλοφορία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις φθορές επί του οδοστρώματος λόγω της μη συντηρήσεως του για χρόνια αλλά και η πλήρης συσκότιση που παρατηρείται σε αρκετά σημεία, το καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνο με συνέπεια ανθρώπινες ζωές που χάνονται αδίκως.

Το τμήμα αυτό της ΠΑΘΕ είναι ουσιαστικά η πύλη εισόδου της χώρας για περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπους. Η κίνηση ιδιαίτερα την θερινή περίοδο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη αλλά και βεβαρυμμένη λόγω φορτηγών βαρέως τύπου. Τη δε χειμερινή περίοδο λόγω της πυκνής ομίχλης, η οδήγηση καθίσταται ακόμη πιο δυσχερής.

Εμείς ως δημοτική αρχή Παιονίας, έχουμε επισημάνει πολλάκις, τόσο εγγράφως όσο και με προφορικά μας διαβήματα και οχλήσεις προς τους αρμοδίους την ανάγκη να επισκευασθεί το εν λόγω τμήμα της εθνικής οδικής αρτηρίας καθώς η σχετική μελέτη είναι ήδη έτοιμη, απλώς χρειάζεται επικαιροποίηση και απομένει η εξασφάλιση των πιστώσεων. 

Το αίτημα μας για αποκατάσταση του δρόμου καθίσταται όχι μόνο επιτακτικό αλλά και επίκαιρο καθώς ήδη νέοι σταθμοί διοδίων τοποθετούνται κατά μήκος της ΠΑΘΕ και εμείς ζητούμε την ανταποδοτικότητα των κομίστρων αυτών. Δεν δύναται νομικά και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβληθεί τέλος διοδίων σε δρόμο ο οποίος δεν πληροί τις προδιαγραφές.

Με την συγκεκριμένη προκήρυξη του διαγωνισμού για το σταθμό διοδίων, εκφράζουμε την ανησυχία ότι όχι μόνο δεν δρομολογείται η βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά απομακρύνεται η προοπτική αυτή και παράλληλα διασφαλίζεται μονάχα ο παραχωρησιούχος του έργου. 

Η τοπική κοινωνία όμως δεν θα δεχθεί με κανένα τρόπο τη λειτουργία σταθμού διοδίων και ειδικά πλευρικών διοδίων στο κόμβο Αγίου Αθανασίου πριν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου και την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.

Πώς θα εισπράττονται διόδια από τους διερχόμενους οδηγούς που υποτίθεται ότι θα πηγαίνουν για τη συντήρηση και την επισκευή του οδοστρώματος όταν όπως αποδεικνύεται στη πράξη αυτός ο δρόμος είναι καρμανιόλα;

Καλούμε λοιπόν κάθε αρμόδιο να μεριμνήσει άμεσα ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής κίνηση στο οδικό αυτό τμήμα ώστε να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα.

Είναι άδικο να πληρώνουμε με ανθρώπινο αίμα την κωλυσιεργία ή την αβελτηρία της κρατικής μηχανής στην κύρια είσοδο της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.