Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Εργαζόμενη μητέρα και γυμναστική: Πώς να τα συνδυάσω;

Επιμέλεια κειμένου: Kinesis Gym Kilkis
Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να είναι εργαζόμενη μητέρα και να προσπαθεί συνεχώς να ισορροπήσει δουλειά, οικογένεια και δημιουργικό χρόνο για τον εαυτό της. 

Στις μέρες μας οι γυναίκες έχουν αρκετούς ρόλους να υποστηρίξουν , το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα κατορθώσουν να πετύχουν σε όλα χωρίς να χάσουν την σωματική και ψυχική τους υγεία.

Πολλές γυναίκες από την υπερβολική πίεση της δουλειάς και το άγχος τους για την φροντίδα της οικογένεια τους παραμελούν τον εαυτό τους. Έτσι καθιστούν αδύνατο να αφοσιωθούν στο πρόγραμμα γυμναστικής για απώλεια βάρους και γενικότερα για την σωματική τους υγεία.

Κάθε ένας από εμάς έχει 24 ώρες καθημερινά να κατανείμει το χρόνο του , έτσι αν μπορείς να οργανώσεις όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες τότε γιατί να μην προλάβεις να γυμναστείς; Βάλε τέλος στις δικαιολογίες που χρησιμοποιείς για να αποφύγεις την γυμναστική και άφησε το άγχος μακριά.

Το γυμναστήριο μας Kinesis-Gym σε κάθε περίπτωση είναι δίπλα σου να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου, να κρατηθείς σε φόρμα και να απομακρύνεις την ρουτίνα από την καθημερινότητα σου.

Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσεις και να μην τα παρατήσεις:

Ξεκίνησε αργά χωρίς υπερβολές:
Αν έχεις πολύ καιρό να γυμναστείς ξεκίνα σιγά σιγά και έπειτα αύξησε τον χρόνο και την ένταση της άσκησης , καθώς το σώμα σου θα αρχίζει να εξοικειώνεται.

Προτίμησε να πηγαίνεις γυμναστήριο με παρέα: Το να γυμνάζεσαι μόνη δεν είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία. Ωστόσο, αν έχεις ένα φίλο/φίλη να γυμνάζετε μαζί σου, οι πιθανότητες είναι ότι θα σου αρέσουν οι ασκήσεις γυμναστικής. Επιπλέον βλέποντας κάποιον άλλο να γυμνάζεται στο γυμναστήριο θα σε παρακινεί να συνεχίσεις .Εάν γνωρίσεις μια άλλη εργαζόμενη μαμά που έχει τους ίδιους στόχους για να είναι σε φόρμα όπως εσύ, θα δεθείς μαζί της!

Μην πιεστείς να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει: υπάρχουν ασκήσεις που πιθανώς δεν σου αρέσουν να κάνεις. Αν αναγκάσεις τον εαυτό σου να κάνει αυτές τις ασκήσεις είναι μόνο θέμα χρόνου να τα παρατήσεις! Εάν, αντί αυτού, βρεις ασκήσεις που αγαπάς πραγματικά, τότε γίνεται ευκολότερο.

Δεν φτάνει να ψάχνεις συνεχώς δίαιτες "εξπρές" και να πιστεύεις σε εύκολους τρόπους αδυνατίσματος, πρέπει να σταματήσεις να αναβάλλεις την επίσκεψη σου στο γυμναστήριο. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να αποδίδεις καλύτερα τόσο στην δουλειά όσο και στην οικογένεια αφού θα σε γεμίσει με ευεξία δύναμη και θετική ενέργεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.