Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Στα χρώματα του Πόντου ντύθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς (Φωτογραφίες, Video)


Στα χρώματα του Πόντου ντύθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς. Ειδικότερα, το ΛΕΚ διοργάνωσε μια ξεχωριστή βραδιά στο χώρο του, αφιερωμένη στην πλούσια μουσική και γαστρονομική ποντιακή παράδοση.

Οι φίλοι του ΛΕΚ απόλαυσαν ουκ ολίγα παραδοσιακά εδέσματα από τα χέρια του ειδικού στην ποντιακή κουζίνα και διατροφή, Θεόφιλου Γεωργιάδη. Σορβάς σερβιρισμένος σε ψωμάκι, περέκ (η παραδοσιακή πίτα που παρασκευάζεται με γιοχάδες- παραδοσιακά φύλλα) και βαρένικα (τα παραδοσιακά γεμιστά ζυμαρικά), ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, με οδηγό το Γρηγόρη Αμοιρίδη έγιναν ακροατές μιας διαφορετικής λύρας. Μιας λύρας που ναι μεν είναι συνυφασμένη με την παραδοσιακή ποντιακή μουσική, αλλά που μπορεί επίσης να υπηρετήσει με τον χαρακτηριστικό ήχο της και άλλα μουσικά είδη.

Φυσικά από τη βραδιά δεν έλειψαν ο χορός, το τραγούδι, λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα και η διασκέδαση.

Επρόκειτο για την πρώτη θεματική παραδοσιακή βραδιά της χρονιάς, καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες, αφιερωμένες κάθε φορά σε διαφορετικές περιοχές.

Το ΛΕΚ ευχαριστεί θερμά όσους φίλους παραβρέθηκαν στη βραδιά και εμπιστεύθηκαν το ΛΕΚ για τη διασκέδασή τους, το Γρηγόρη Αμοιρίδη για την ξεχωριστή μουσική επιμέλεια και τους μουσικούς που τον συνόδευσαν, το Θεόφιλο Γεωργιάδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Ραγιάν» που εδρεύει στη Βάθη Κιλκίς, για το πλουσιοπάροχο και γευστικό ταξίδι στο παρελθόν και στις διατροφικές παραδόσεις του Πόντου, καθώς και όλα τα καταστήματα και τις εταιρείες για τις προσφορές τους στη λαχειοφόρο αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.