Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

"΄Εγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την νομοθεσία η Διοικήτρια"

Αναφορά - Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 11 στις 13-02-2017 αποφάσισε κατά πλειοψηφία δια της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Μαρίας Βλάχου η οποία προφανώς «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της» την νομοθεσία και καρατόμησε την Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 06-02-2017 και ώρα 14:10.μ.μ αναρτήθηκε στην διαύγεια η απόφαση της κ. Βλάχου, με την οποία καταπατώντας βάναυσα κάθε έννοια νομιμότητας, προέβη στην αντικατάσταση της Διευθύντριας.

Κύριε Υπουργέ,

Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι. β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.

Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

Κύριε Υπουργέ,

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων δεν δύναται να διώκουν και να καθαιρούν!!!

Σε μια Δημοκρατική Χώρα τους ισχύοντες Νόμους, οι οποίοι ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, οφείλει η Διοίκηση να τους εφαρμόζει.

Ως εκ τούτου ζητάμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις και να ανακληθεί άμεσα η παράνομη απόφαση αντικατάστασης της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλα τα μέσα σε κάθε τέτοια μεθόδευση."


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ,
 Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΡΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ

ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ

ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΕΛΟΣ - ΔΙΑΦΩΝΕΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου