Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

"Μεγάλη ενωμένη Ευρώπη - Μικροί διχασμένοι ηγέτες"

Της Σοφίας Καλογερίδου
Ελλάς 2017. Πέρασαν εφτά χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και τα αποτελέσματα του σχεδίου διάσωσης που εκπονήθηκε από τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους ηγέτες μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.

Η λύση βρέθηκε μετά από πολλές συσκέψεις και αυτή λέγεται σκληρή λιτότητα και «μεταρρυθμίσεις».Η μείωση μισθών και συντάξεων, η άμεση και η έμμεση φορολογία, η μείωση δαπανών για την υγεία, την παιδεία, το κοινωνικό κράτος, οδήγησαν σε ολέθρια αποτελέσματα.

Επιχειρήσεις έκλεισαν, υπάλληλοι απολύθηκαν, επιχειρηματίες αυτοκτόνησαν ή μετέφεραν εκτός Ελλάδος τις επιχειρήσεις τους. Ο άνεργος ωθείται στην περιθωριοποίηση και την απελπισία, ο εργαζόμενος βιώνει τον εργασιακό μεσαίωνα, την εκμετάλλευση, την ανασφάλεια και την απειλή της απόλυσης

. Ο γονιός αγωνιζόμενος για την επιβίωση παραμελεί την διαπαιδαγώγηση του παιδιού του με ότι αυτό συνεπάγεται. Η πίεση μέσα στην οικογένεια δημιουργεί κρίσεις, εντάσεις, ενδοοικογενειακή βία. Τα παιδιά ενηλικιώνονται απότομα από τις παραπάνω καταστάσεις. Πολλά παιδιά , που πέτυχαν με κόπους την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ αδυνατούν να φοιτήσουν λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οι πτυχιούχοι μας ξενιτεύονται προς εύρεση εργασίας, οι συνταξιούχοι με την μειωμένη τους σύνταξη προσπαθούν να συντηρήσουν τα άνεργα τέκνα τους.

Ο Έλληνας ανεβαίνει τον Γολγοθά του επιφορτισμένος με ένα άδικο,

δυσανάλογο των ευθυνών του και των δυνατοτήτων του, βάρος.

Με αξιοπρέπεια και ψυχραιμία είναι ίσως ο μόνος που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σε αντίθεση με όλους αυτούς τους αξιωματούχους που με την ευφυΐα και τις αγνές τους προθέσεις κατάφεραν να καταστρέψουν εν καιρώ ειρήνης ένα ευνομούμενο Ευρωπαϊκό κράτος και να προκαλέσουν επισήμως σε αυτό Ανθρωπιστική κρίση .

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους αξιωματούχους και περιφρουρούν τόσο καλά τις αξίες της Δημοκρατίας και του Διαφωτισμού της πολιτισμένης Ευρώπης. Συγχαρητήρια σ΄ αυτούς που χαρακτηρίζονται ως ανίκανοι και ανόητοι, αν η άγνοια τους οδήγησε σε λάθη, και ως επικίνδυνοι, εάν έχουν επίγνωση των πράξεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.