Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Επιστροφή στην πολιτική της ορθής λογικής

Γράφει ο Γιώργος Δ. Αναστασιάδης
Μέλος Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών Νομού Κιλκίς
Μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας
Σε λίγες ημέρες κλείνουν δύο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού είχε εναποθέσει τις ελπίδες του για ανάκαμψη της χώρας στον σημερινό Πρωθυπουργό, αρχηγό τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος είχε οδηγήσει την χώρα στις κάλπες λόγω της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με το πνεύμα του Συντάγματος που επιτάσσει ευρεία κοινοβουλευτική συνεργασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ανακολουθία της πρακτικής του κ. Τσίπρα με την επιταγή του Συντάγματος για εθνική ομοψυχία στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο μη σεβασμός δηλαδή του Πολιτειακού θεσμικού πλαισίου, σε συνδυασμό με τις πρακτικές που ακολούθησε σε όλο το διάστημα της προηγούμενης αντιπολιτευτικής του πορείας, το να θεωρεί δηλαδή προδότες και δωσίλογους όσους δεν ήταν ενταγμένοι στο δικό του πολιτικό άρμα, διχάζοντας βαθιά την Ελληνική κοινωνία, και από την άλλη οι υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό ότι μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ήταν ισχυρά σημάδια του τι θα επακολουθούσε αναλαμβάνοντας την εξουσία.

Επρόκειτο για έναν άπειρο πολιτικό, με έλλειμμα γνώσης των ιδιαιτεροτήτων της Ελληνικής, της Ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας πραγματικότητας που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε είχε αυταπάτες για το τι μπορεί να πετύχει ως Πρωθυπουργός. Οι αυταπάτες αυτές οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών και στον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων, στην ανώφελη σύγκρουση και απώλεια εμπιστοσύνης από παραδοσιακούς μας συμμάχους, στην όξυνση του μεταναστευτικού προβλήματος, στην απώλεια γεωστρατηγικής ισχύος της χώρας, καθώς επίσης και στην περαιτέρω συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας με μείωση των εισοδημάτων, αύξηση ανεργίας και ραγδαία αύξηση της φορολογίας.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι η πολιτική αποτυγχάνει όταν δεν λειτουργεί θεσμικά ή όταν διχάζει αντί να ενώνει. Ο κ. Τσίπρας πλέον είναι όμηρος των πρακτικών που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα μιας και αυτές τίποτα άλλο δεν μπορούσαν να παράξουν παρά μόνο αναποτελεσματικότητα, κωλυσιεργία, ανώφελη σύγκρουση και εν τέλει στασιμότητα.

Η χώρα όμως έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά. Η πατρίδα της Δημοκρατίας, της πολιτικής τέχνης και της ορθής λογικής, η κοιτίδα του σύγχρονου Δυτικού πολιτισμού δεν μπορεί να περιμένει πια τον κ. Τσίπρα. Ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται με τον καιρό ότι οι αυταπάτες του σημερινού Πρωθυπουργού δεν έλυσαν αλλά αντιθέτως πρόσθεσαν προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία. Γίνεται σαφές πια μετά και το αποτυχημένο πείραμα Τσίπρα, ότι οι πολίτες πρέπει να είναι σε συνεχή πολιτική εγρήγορση και πάντα συνδιαμορφωτές των εξελίξεων.

Επομένως ωριμάζει και πάλι η πολιτική διαδικασία και η ενεργός συμμετοχή του πολίτη στο πολιτικό γίγνεσθαι. Μια τέτοια διεργασία συμβαίνει εδώ και καιρό στον χώρο της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, όπου οι κατακερματισμένες δυνάμεις του χώρου ανασυντάσσονται και επανασυσπειρώνονται με μια ισχυρή δυναμική δίνοντας ταυτόχρονα και προοπτική στην Ελληνική κοινωνία.

Δημιουργείται έτσι ένας ισχυρός προοδευτικός φορέας με πατριωτικό και Ευρωπαϊκό περιεχόμενο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με σκοπό να επικρατήσουν ξανά στα Ελληνικά πολιτικά πράγματα η πολιτική της ορθής λογικής και η ενότητα του Ελληνικού λαού, για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας, την θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, την ισχυροποίηση της παραγωγικής οικονομίας, για την επάνοδο στην ανάπτυξη, και εν τέλει για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.