Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Κιλκισιώτες υπομονή, οι κακές μνήμες θα σβήσουν σύντομα. Όπως το λιωμένο χιόνι... (Φωτογραφίες)

Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Μαύρος
Και ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα με το χιόνι και την παγωνιά! Στο Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη αλλά κι τις άλλες πόλεις. "Μα τι κατάσταση είναι αυτή! Που είναι τα εκχιονιστικά, οι αλατιέρες, ο Δήμος, η Περιφέρεια, ο Στρατός, η αστυνομία, οι αδελφές νοσοκόμες, το ΠΙΚΠΑ; Γιατί δεν έχει νερό η ΔΕΥΑΚ; Που είναι ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης;"


Η μικρογραφία και τα κύματα νεύρων και θυμού της Ελληνικής κοινωνίας ξετυλίχτηκε μέσα σε ένα απόγευμα με ένα κανονικότατο χιόνι που στην Ευρώπη θα το θεωρούσαν αμελητέο. 

Εξαγριωμένοι πολίτες εναντίον Δήμου, Περιφερειακής ενότητας και οποιουδήποτε άλλου κρατικού θεσμού. Εγκλωβισμένοι στους δρόμους, τα σπίτια, τις δουλειές τους και χωρίς νερό. Όλοι εναντίον όλων. Απίστευτος θυμός για μια Ελλάδα που παρέλυσε όπως κάθε φορά. 

Ο Έλληνας που καυχιέται και νιώθει περήφανος για το χαβαλέ που έχει στο χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του, τώρα εξοργίζεται που δε λειτουργεί τίποτα. Ο Έλληνας που απαξιώνει όλους τους άλλους που δεν είναι σαν αυτόν, τώρα επικαλείται τους άλλους ως παράδειγμα για την οργάνωση που έχουν. 

Ο Έλληνας που δεν πάει να ψηφίσει αυτόν που θα τον εκπροσωπεί στα εύκολα και τα δύσκολα και προτιμά να πάει Χαλκιδική για μπάνιο, τώρα τα βάζει γεμάτος οργή με το δήμαρχο τον περιφερειάρχη με όλους. 

Ο Έλληνας που θέλει να χώσει πάση θυσία το γιο και την κόρη κάπου στο δημόσιο, αδιαφορώντας για τη λέξη "αξιοκρατία", απαιτεί όλα να λειτουργούν άψογα. Ξαφνικά όλοι έπεσαν από τα σύννεφα! 

Τόσο ανοργάνωτοι είμαστε; Τόσο και ακόμη περισσότερο είμαστε. Το λόγο τον ξέρουμε φυσικά. Μια βόλτα από τον καθρέπτη αρκεί για να δώσει απάντηση σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Την ίδια ώρα κάποιοι ταπεινοί δημοτικοί υπάλληλοι με θερμοκρασία τους εννέα βαθμούς κάτω από το μηδέν, έριχναν αλάτι με φτυάρια! Ναι με φτυάρια, το έτος 2017. 

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες φυσικά δεν καταδέχονται να καθαρίσουν το κομμάτι που τους αναλογεί μπροστά στο μαγαζί τους, κάποιοι απολαμβάνουν το χιόνι με τα παιδάκια τους, ενώ σχεδόν όλοι αναρτούν στο facebook φώτο με χιόνι από τη ζεστασιά του σπιτιού τους... 

Περαστικά μας και υπομονή. Το υπέροχο Ελληνικό καλοκαίρι έρχεται. Και τότε όλες οι κακές μνήμες θα σβήσουν. Όπως το λιωμένο χιόνι στο Κιλκίς ή την εκπληκτική Δοϊράνη...














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.