Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς - Αξέχαστη εκδρομή στο νησί της Μεγαλόχαρης

Στο τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, στην πανέμορφη Τήνο, βρέθηκε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στο πλαίσιο της προσκυνηματικής εκδρομής που διοργάνωσε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2016. Οι 50 εκδρομείς, φίλοι και μέλη του Λ.Ε.Κ. όλων των ηλικιών, πέρασαν αξέχαστες στιγμές και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στο νησί της Μεγαλόχαρης.

Με ταξιδιάρικη διάθεση και προσμονή, οι συμμετέχοντες αναχώρησαν από το Κιλκίς με λεωφορείο το πρωί της Παρασκευής 28ης Οκτωβρίου, με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας από όπου ακολούθησε επιβίβαση σε πλοίο και απόπλους για το λιμάνι της Τήνου, όπου έφθασαν το βραδάκι.

Την 2η ημέρα οι Κιλκισιώτες εκδρομείς εκκλησιάστηκαν στον μεγαλοπρεπή και επιβλητικό ναό της Παναγίας της Τήνου και επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου, όπου ασκήτεψε η Αγία Πελαγία, καθώς και το Κάστρο της Τήνου, που υπήρξε το πιο δυνατό κάστρο των Κυκλάδων και από τα τελευταία στην Ελλάδα που έπεσε στα χέρια των Τούρκων.

Επίσης, περιηγήθηκαν σε πανέμορφα και γραφικά χωριά του νησιού, όπως στο Βώλακα, τον ξεχωριστής ομορφιάς οικισμό που περιτριγυρίζεται από πέτρες και μεγάλους σφαιρικούς γρανιτένιους βράχους ηφαιστειογενούς προέλευσης, καθώς και στον Πάνορμο που έχει χαρακτηριστεί ως υπαίθριο μουσείο λαϊκής τέχνης. Εκεί, επισκέφθηκαν και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, που αποτελεί μοναδικό παράδειγμα παρουσίασης της τεχνολογίας του μαρμάρου, υλικού που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην αρχιτεκτονική και την τέχνη της Ελλάδας.

Τέλος, την Κυριακή λίγο πριν από την αναχώρηση είχαν ελεύθερο χρόνο για βόλτα, αγορά, καφέ και φαγητό.

Επρόκειτο για μια ξεχωριστή και ευχάριστη απόδραση από την καθημερινότητα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν με εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς και να «γευτούν» έντονο κυκλαδίτικο αέρα.

Εξίσου ευχάριστο όμως, υπήρξε και το ταξίδι, καθώς παρά τις πολλές ώρες και την κούραση, δεν έλειψαν τα παιχνίδια, το κέφι, τα γέλια, τα τραγούδια και τα πλούσια κεράσματα από το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.