Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Σημαντική ημέρα για το ν. Κιλκίς, η 4η Ιουλίου 2016


Μια σημαντική ημέρα υπήρξε η 4η Ιουλίου 2016 για τον τόπο μας και ειδικότερα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ο λόγος; Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στην πόλη του Κιλκίς. Από σήμερα λοιπόν, 36 ωφελούμενοι στο σύνολό τους από όλο το νομό, θα απολαμβάνουν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας και εκπαίδευσης σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο, κόσμημα για την πόλη του Κιλκίς.

Η δωρεά
Το κτίριο ανακαινίστηκε με σημαντική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και χωρίς αυτήν, κατά κοινή ομολογία, η κτιριακή του αναβάθμιση δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Τι είναι όμως το ΙΣΝ και πως οικοδομήθηκε η σχέση του με το ΚΚΣ;

Το ΙΣΝ είναι κοινωφελής οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές αποκλειστικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας.

Το πρώτο αίτημα προς το ίδρυμα για ενίσχυση του ΚΚΣ γίνεται επί Προεδρίας του Αντώνη Ναλμπάντη, οπότε και ανοίγει ο δίαυλος επικοινωνίας. Η σχέση των δύο φορέων ενδυναμώνεται αργότερα με Πρόεδρο την Καλλισθένη Πάκα, όταν με δωρεά του Ιδρύματος, το ΚΚΣ αποκτά λεωφορείο για την απαραίτητη μεταφορά των ωφελούμενών του. Το αίτημα προς το ίδρυμα για την αναγκαία ανακαίνιση του κτιρίου γίνεται λίγα χρόνια μετά από την τότε Πρόεδρο Έφη Καράμπαγλη, ενώ το έργο ολοκληρώνεται από το νυν Πρόεδρο Παύλο Θωμαΐδη.

Σημαντικά πρόσωπα όλο αυτό το διάστημα, χάρη στην καταλυτική συνδρομή των οποίων αναπτύχθηκε μια στέρεη σχέση μεταξύ των δύο φορέων, υπήρξαν ο Ηγούμενος της Μονής Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου π. Χρυσόστομος και ο αείμνηστος Γιώργος Παπαδημητρίου, που λόγω της μεγάλης του αγάπης για τη Μακεδονία, επιθυμούσε να τη δει να προοδεύει και τη βοήθησε με σειρά έργων.

Τα εγκαίνια
Τα εγκαίνια του έργου πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, όπως αρμόζουν σε μεγάλα έργα υποδομής. Με καλεσμένους, επισήμους, ομιλίες κτλ. Μάλιστα, μας θύμισαν τις… παλιές και όχι πολύ μακρινές καλές εποχές, όταν στο νομό μας, προ κρίσης και με Κιλκισιώτες υπουργούς και υφυπουργούς, σχεδόν σε μηνιαία βάση εγκαινιάζονταν με την ίδια επισημότητα μεγάλα έργα... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.