Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Σιωνίδης: "Απαράδεκτη η ταλαιπωρία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ευρωπού"

Δελτίο τύπου
Κώστα Σιωνίδη
Στην απαράδεκτη ταλαιπωρία που υφίστανται τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ευρωπού από την προβληματική λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων εστίασε, στην προ ημερησίας διάταξης τοποθέτηση του, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης.

Στις αρχές Νοεμβρίου ο κ. Σιωνίδης έγινε δέκτης παραπόνων των δημοτών ,οι οποίοι του παρουσίασαν λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την λειτουργία των ιατρείων, σε ανοικτή συζήτηση που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Ευρωπού.

Οι οικισμοί Ευρωπού και Αγίου Πέτρου αθροιστικά ειναι μεγαλύτεροι από ότι για παράδειγμα η Γουμένισσα και είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν με δύο εβδομαδιαίες επισκέψεις ανά οικισμό,για αυτό παρατηρείται το φαινόμενο της μαζικής προσέλευσης ασθενών, κυρίως μεγάλης ηλικίας, σε ώρες και συνθήκες δύσκολες, ιδιαίτερα το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα. 

Στο ότι οι επισκέψεις των ιατρών είναι λίγες ήρθε να προστεθεί και η άρση της βοήθειας που επι 12 χρόνια παρείχε ο Δήμος στα Ιατρεία με την παρουσία εκεί της νοσηλεύτριας του Δήμου που βοηθούσε στην συνταγογράφηση, ώστε ο Γιατρός να μπορεί να βλέπει περισσότερους ασθενείς.

Επειδή οι επισκέψεις του Ιατρού είναι αρμοδιότητα της Διοίκησης των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας και της 4ης ΔΥΠΕ και ο Δήμος μας λειτουργεί συνεπικουρικά, ο κ. Σιωνίδης ανέπτυξε το πρόβλημα στην Πρόεδρο του Νοσοκομείου Κιλκίς κ.Βλάχου, παρουσιάζοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι – κυρίως οι ηλικιωμένοι- και ζητώντας να μεριμνήσει για την αύξηση των ημερών λειτουργίας των Αγροτικών Ιατρείων.

Το θέμα της νοσηλεύτριας παρουσίασε η παράταξη μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας από τον Δήμαρχο να βοηθήσει στην επίλυση του. Τρεις Δήμαρχοι μέχρι σήμερα ανέφερε, βλέποντας οτι το νοσοκομείο δεν μπορεί να παρέχει νοσηλεύτρια χρησιμοποιούσαν το δυναμικό του Δήμου για να εξυπηρετούνται οι Δημότες.

Ευχής έργο θα είναι ο Δήμαρχος να απαιτήσει και να λάβει υποστήριξη νοσηλεύτριας από το Νοσοκομείο για τα Ιατρεία, όπως είπε στο Δημ. Συμβούλιο, μέχρι όμως να το πετύχει τι θα γίνει; Θα παραμείνουμε αγκυλωμένοι σε όποια βιαστική απόφαση πάρθηκε και θα ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι;

Όσον αφορά τα Ιατρεία, το να τα ανοίγει και να ενεργοποιεί τη θέρμανση ένας υπάλληλος του Δήμου νωρίς, ώστε να μην κρυώνουν οι ασθενείς περιμένοντας έξω, είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει.

Το φαινόμενο οι ηλικιωμένοι να κάνουν ουρά στο περιβάλλοντα χώρο του Ιατρείου από τις 5 το πρωί έως τις 9:30 που θα ανοίξει την πόρτα ο Γιατρός δεν τιμά την τοπική μας κοινωνία, ούτε προσδίδει τον προσήκοντα σεβασμό σε αυτούς.

Ο Δήμος Παιονίας που έδειξε το απόθεμα ευαισθησίας του στο Προσφυγικό δεν είναι δυνατόν να αποδέχεται όλα αυτά, κρυπτόμενος πίσω από τη φράση «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.