Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κιλκίς: «Τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο» είπε η Νέα Δημοκρατία

Δελτίο τύπου Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων Νέας Δημοκρατίας

25 Νοεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.
Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Με το συμβολικό σύνθημα «Τις γυναίκες δεν τις χτυπάμε ούτε με τριαντάφυλλο», μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Κιλκίς διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό, μαζί με ένα λουλούδι.

Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών επιτείνεται παγκόσμια κάτω από την επίδραση της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων της βίας παγκοσμίως είναι γυναίκες (80 - 85%). Σε αυτές περιλαμβάνονται τα θύματα της παράνομης εμπορίας (trafficking) και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, ακολουθεί την τροχιά του υπολοίπου κόσμου. Η καθημερινή ανασφάλεια ξεσπά σε ενδοοικογενειακή βία. Η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια, η απογοήτευση και η έλλειψη ελπίδας οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές. Τα θύματα είναι γυναίκες όλων των ηλικιών, κάθε μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου.

Να σημειωθεί ότι από το 2006 οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας θωράκισαν τα δικαιώματα των γυναικών ως προς την Ενδοοικογενειακή Βία με το Νόμο 3500/2006.

Η Νέα Δημοκρατία οργάνωσε από τότε ένα δίκτυο δομών που μπορούν να σε προστατέψουν.

Μίλα στη γραμμή 15900 (24 ώρες με ασφάλεια και εχεμύθεια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.