Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ημερίδα παρουσίασης αποτελεσμάτων διασυνοριακού προγράμματος Aqua-M στο Πολύκαστρο

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου η ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του διασυνοριακού προγράμματος Aqua-M το οποίο υλοποίησε ο Δήμος Παιονίας σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Παιονίας και το Δήμο Γευγελή της πΓΔΜ.

Την ημερίδα προλόγισε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, ο οποίος και απεύθυνε ομιλία για το έργο Aqua-M. Επίσης, χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ κ. Τζούρτζος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ανθρακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης, ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Τσουκνιδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιουτίκας και εκλεκτοί επιστήμονες του χώρου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τονικίδης, ο Ταξίαρχος της 33 Μ/Κ ΤΑΞ κ. Κεβεντζίδης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Γευγελής, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραμισάκη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου.

Μέσω του έργου αυτού, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Παιονίας, προμηθεύεται υπερσύγχρονο εξοπλισμό για το χημικό εργαστήριο με μηχανήματα υψηλής αναλυτικής ικανότητας για να κάνει καθημερινά τις απαραίτητες χημικές αναλύσεις. Διασφαλίζεται έτσι ότι το σύνολο των επεξεργασμένων λυμάτων που καταλήγει στον Αξιό ποταμό πληροί τη σχετική νομοθεσία και δεν επιβαρύνει την ποιότητα του νερού του ποταμού Αξιού και των παραποτάμων.

Η προστιθέμενη αξία του έργου Aqua-M επικεντρώνεται στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής στο πλαίσιο της συστηματικής προστασίας και βελτίωσης των υδάτινων πόρων της. Επιπρόσθετα σε μακροπρόθεσμη βάση, το έργο Aqua-M θα συμβάλλει στην ενίσχυση της συνεργασίας και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία των υδάτινων πόρων, καθώς και της ευαισθητοποίησης των κατοίκων της διασυνοριακής περιοχής

Όραμα του Δήμου Παιονίας είναι να καταστεί ένας βιώσιμος και αποτελεσματικός, περιβαλλοντικά και κοινωνικά Δήμος, ώστε να είναι ελκυστικός για τους επισκέπτες και φιλικός για τους δημότες του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Παιονίας προβαίνει στη συνεχή υλοποίηση δράσεων, ενεργειών και έργων προστασίας του περιβάλλοντος και αειφορικής διαχείρισης των υδάτων, καθώς και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του για την υιοθέτηση και εφαρμογή δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.