Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Εκατοντάδες Κιλκισιώτες τίμησαν τον εορτασμό της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς


Με αισθήματα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως, εκατοντάδες Κιλκισιώτες, τίμησαν χθες και σήμερα τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού στην όμορφη και νεοσύστατη Ιερά ανδρώα Μονή του εορτάζοντος Αγίου λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς.

Μια νέα προσπάθεια δημιουργίας ενός πνευματικού φάρου, ενός τόπου λατρείας του Θεού και ακατάπαυστης προσευχής που έρχεται να στηρίξει στις δύσκολες μέρες που διανύουμε τις ταλαιπωρημένες ψυχές των ανθρώπων.

Παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, συμπροσευχομένου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Αρχιμανδρίτου π. Αρσενίου Ιωάννου και συμμετεχόντων του Γέροντος του Ιερού Κελίου Αγίων Πάντων (Βολιωτών) Ιεράς Σκήτης Αγίας Άννης Αγίου Όρους, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κιλκίς Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Με την συμμετοχή των ευλαβών προσκυνητών πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου πέριξ της Ιεράς Μονής και αρτοκλασία έξω από το Καθολικό.

Στην σύντομη προσλιαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε για τον ταπεινό και πλούσιο σε αρετές και υπομονή σύγχρονο Άγιος της Εκκλησίας μας ευχόμενος να μιμούμαστε το παράδειγμα του και να αντλούμε δύναμη από τη ζωή και τα θαυμαστά έργα του. Ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής. 

Ανήμερα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους πανηγυριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.