Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η ευρωπαϊκή αντικαπιταλιστική Αριστερά συζητά: Η Ευρώπη σε κρίση, η κοινωνική αντίσταση, η Αριστερά και οι πολιτικές προοπτικές

Κάλεσμα  Rproject
Σας καλούμε στο Διεθνές τριήμερο που οργανώνει το Rproject στις 4-5-6 Νοέμβρη που θα γίνει στην ΑΣΟΕΕ (28ης Οκτωβρίου 76). Με καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αγωνίστριες και αγωνιστές της Αριστεράς και των κινημάτων.

Μέσα σε μια πρωτοφανή οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που διαπερνά την Ευρώπη από τον Βορρά μέχρι το Νότο, σε μια εποχή που η φρίκη του πολέμου οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στο θάνατο και στην προσφυγιά, που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εκβιάζουν τους λαούς, καταργώντας τη δημοκρατία και οδηγώντας τους βίαια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να απαντήσουμε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια «φτάνει πια».

Διανύουμε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από βασανιστικά ερωτήματα για το πώς μπορούμε να ανατρέψουμε τη λιτότητα και να αλλάξουμε τα πράγματα, για το πώς μπορούμε να χτίσουμε πλατιά κόμματα που θα προσφέρουν μαζικές και ριζοσπαστικές εναλλακτικές που δεν θα υποχωρούν στο ρεαλισμό και στην πολιτική του «δεν υπάρχει εναλλακτική».

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά https://rproject.gr/article/an alytiko-programma-tis-diethnoy s-synantisis.

Στο κέντρο της προσοχής μας είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία μετά το Brexit, οι εξελίξεις στο Ισπανικό κράτος και η προσπάθεια μιας αντικαπιταλιστικής προοπτικής μέσα στο Podemos, καθώς και το κλείσιμο του πολιτικού κύκλου που άνοιξε με τα κινήματα των πλατειών, το πολιτικό πείραμα στην Πορτογαλία, αλλά και οι εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις ΗΠΑ, και στο χτίσιμο μιας σοσιαλιστικής εναλλακτικής.

Ίσως η πιο δύσκολη συζήτηση από όλες να αφορά την ελληνική εμπειρία, την ελπίδα που γρήγορα μετατράπηκε σε εφιάλτη μετά την προδοσία της κυβέρνησης Τσίπρα και την ακύρωση της λαϊκής εντολής που εκφράστηκε με μεγαλειώδη τρόπο στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Σε αυτές τις συνθήκες, η αντικαπιταλιστική ριζοσπαστική Αριστερά, η Αριστερά που παλεύει ενάντια στην καταπίεση κάθε είδους, ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το σεξισμό, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ακόμα και αν ξεκινά από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες οφείλει να συζητά και να συντονίζεται.

Όλες οι αγωνίστριες-ές που όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε μαζί στις μεγάλες και μικρές ευρωπαϊκές μάχες δύο χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση που έγινε τον Μάρτη του 2013, ξαναβρισκόμαστε με διαφορετικά συμπεράσματα, αλλά με την ίδια θέληση και αίσθηση του επείγοντος να υπερβούμε τις αντικειμενικές δυσκολίες και να αποδείξουμε ότι η εναλλακτική δεν είναι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή.

Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια από την επαρχία και την Αθήνα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμμετάσχει στη διεθνή συνάντηση και στις συζητήσεις που θα γίνουν.

Για τη διευκόλυνση της παρακολούθησης των συζητήσεων θα υπάρχουν μεταφραστικές καμπίνες, έτσι ώστε με τα ακουστικά που θα προμηθεύεστε από το φουαγιέ να παρακολουθείτε την ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Επίσης στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Red Marks καθώς και άλλες γνωστές εκδόσεις με ιστορικό και πολιτικό βιβλίο, τους «κλασικούς», λογοτεχνία και πολλές καινούργιες εκδόσεις σε χαμηλές τιμές. Για τα μικρά παιδιά θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική τους απασχόληση. Όλες τις ώρες θα υπάρχει καφές και σάντουιτς στο χώρο ενώ το Σάββατο το μεσημέρι θα υπάρχει διάλειμμα για φαγητό. Όσες και όσοι ταξιδεύουν από επαρχία και χρειάζονται φιλοξενία μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 210-3306286. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.