Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Γιώργος Φραγγίδης: "Οι μάσκες έπεσαν"

Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Τώρα που πέρασαν αρκετές μέρες από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξελίξεις τρέχουν, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε μερικές πιο ψύχραιμες διαπιστώσεις. Όσα ειπώθηκαν εκεί, έφεραν μπροστά στα μάτια του πλέον καλοπροαίρετου δημοκρατικού πολίτη μια αδήριτη πραγματικότητα:
Ο κ. Τσίπρας και ο ακροδεξιός εταίρος του στην εξουσία, ο κ. Καμμένος με τους ΑΝΕΛ του, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την αριστερά, ούτε με την σοσιαλδημοκρατία, την ώρα που αποκτούν προβληματική σχέση ακόμη και με την ίδια την Δημοκρατία.

Ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν υποτίμησε με τόσο θρασύ τρόπο την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Όχι μόνο δεν προχώρησε στην αυτοκριτική που επιβάλλεται να γίνεται σε μια κορυφαία κομματική διαδικασία όπως είναι το συνέδριο, αλλά μίλησε για θρίαμβο! Χαρακτήρισε θρίαμβο του ελληνικού λαού το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ σε όλα όσα ζητούσαν οι δανειστές.

Θριαμβολόγησε αντί να απολογείτο για ένα εγκληματικό δημοψήφισμα που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν οι τράπεζες, να φορτωθεί ο ελληνικός λαός το θηριώδες τριετές μνημόνιο ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που υποθηκεύει το μέλλον γενεών Ελλήνων. Τη φιέστα του κ. Τσίπρα χάλασαν, όμως, οι αποκαλύψεις του κ. Πούτιν στον κ. Ολάντ για το τύπωμα δραχμών στη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός παρίστανε ότι διαπραγματεύεται λύση υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα έψαχνε πιεστήριο για να τυπώσει δραχμές, μαζί με τον ανεκδιήγητο υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη που ετοίμαζε το «παράλληλο νόμισμα».

Τι είχε να απαντήσει ο πρωθυπουργός για τα γεγονότα του Καλοκαιριού του 2015 που λίγο έλλειψε να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ότι για όλα φταίνε οι πρώην σύντροφοί του που πήγαν στη ΛΑΕ. Μοιραίος ο κ. Τσίπρας φόρτωσε όλη την ευθύνη στους πρώην συντρόφους του, μιλώντας για ένα ολοκληρωτικό κόμμα που δρούσε μέσα στο κόμμα. Απέδειξε έτσι ότι το ηθικό πλεονέκτημα που συχνά πυκνά επικαλείται δεν περιλαμβάνει την εντιμότητα και την ευθιξία. Αντί να αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής του, κινήθηκε στη λογική της αναζήτησης αποδιοπομπαίων τράγων.

Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παριστάνει ότι θέλει να τα αλλάξει όλα όταν στην πραγματικότητα θέλει να τα ελέγξει όλα. Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αποδεικνύουν ότι όσο η κυβέρνηση απομονώνεται πολιτικά τόσο παρεκτρέπεται θεσμικά. 


Φαίνεται όμως ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Η πρόταση Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ ήρθε να καταδείξει με τον χειρότερο τρόπο ότι η κυβέρνηση παίζει με τους θεσμούς. Η πρόταση Πολύδωρα δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να εξυπηρετεί τα γνωστά πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με ένα κομμάτι της Δεξιάς. Και ανερωτιέται κανείς για τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ: για πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή που σε 3 χρόνια διόρισε με stage, 800000 άτομα, για υπουργός Άμυνας άλλος υπουργός Καραμανλή και για πρόεδρος του ΕΣΡ υπουργός του Καραμανλή που πριν λίγο καιρό πρότεινε τη συνεργασία του τότε κόμματός του της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή... Έλεος πιά! Αποκρύπτεται συνειδητά τις τεράστιες ευθύνες της περιόδου διακυβέρνησης Καραμανλή για την κρίση, αλλά τόση στήριξη; Συγνώμη αλλά ‘’πρώτη φορά Αριστερά’’ με τέτοια διακυβέρνηση, σίγουρα δεν πάει...

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη απο την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δε θα ψηφίσει τον «Υπουργό της ζαρντινιέρας» και τον υπερασπιστή της Χρυσής Αυγής.

Και με συνέπεια –όπως πάντα – θα υπερασπίζεται την ανάγκη για πραγματικά ανεξάρτητες αρχές, για σεβασμό στους θεσμούς, για μια χειραφετημένη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.