Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Στάση εργασίας στους Ο.Τ.Α. νομού Θεσσαλονίκης την Παρασκευή

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ένα σχέδιο εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας, μεταξύ των οποίων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο επιχειρεί να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. σε αγαστή συνεργασία με τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα που προεκλογικά κατήγγειλε , καθ' υπόδειξη των δανειστών, προδίδουν οι συνεχείς διώξεις σε βάρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η μαχητικότητα και η αγωνιστική εγρήγορση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενοχλούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., και τώρα ενοχλούν την νυν συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ, καθώς στάθηκαν και στέκονται εμπόδιο στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, της εξαθλίωσης-διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας, από τις συνεχιζόμενες πολιτικές των μνημονίων.

Μετά τις δυο δίκες που τελικά αναβλήθηκαν στην Αθήνα, ο Θέμης Μπαλασόπουλος ως πρώην Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλείται ως κατηγορούμενος, γιατί εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2011 προκλήθηκε «ρύπανση στο περιβάλλον». Του αποδίδεται δε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι ως Πρόεδρος, «δεν παρεμπόδισε τη ρύπανση στο περιβάλλον που υπήρξε κατά την κινητοποίηση και ως αποτέλεσμα αυτής».

Δικάζεται, λοιπόν, μαζί με τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016.

Είναι προφανές, ότι το σύστημα κυβερνώντων, αιρετών και εργολαβικών-επιχειρηματικών συμφερόντων, ενοχλημένο από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια σε μέτρα, όπως η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, στοχοποιεί την συνδικαλιστική ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, αποσκοπώντας στην δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στους χώρους εργασίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως απάντηση αποφάσισε να προκηρύξει Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας, ενώ Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι «δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε». Η «φάμπρικα» των δικαστικών διώξεων δεν πρόκειται να αναστείλει τον διαρκή αγώνα μας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων που έχει συνυπογράψει και εφαρμόζει πιστά και η σημερινή συγκυβέρνηση με γνωστά σε όλους τα αποτελέσματα στην Ελληνική κοινωνία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.