Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο Μοναστήρι στην Μητρόπολη Κιλκισίου και ρασοευχή του πρώτου μοναχού


Ένας νέος πνευματικός φάρος ορθώνεται με γοργά και σταθερά βήματα στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Κιλκίς, ένας νέος χώρος λατρείας του Τριαδικού Θεού, τιμής στον μεγάλο Άγιο της υπομονής και της ταπείνωσης, ένας τόπος προσευχής και άσκησης. 

Πρόκειται για την υπό σύσταση Ιερά ανδρώα Μονή του Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται σε ένα καταπράσινο τοπίο κοντά στην πόλη του Κιλκίς, δίπλα στον Γαλλικό ποταμό, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.

Χθες, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, παραμονή της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κατάγκας κ. Μελετίου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων του Ηγουμένου της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Αρχιμ. π. Αρσενίου Ιωάννου, της Ηγουμένης του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σιδηροκάστρου Γερόντισσας Ιακώβης και του Γέροντος Χρυσοστόμου εκ του κελίου των Αγίων Πάντων (Βολιωτών) της Σκήτης της Αγίας Άννης του Αγίου Όρους.

Μέσα σ’ αυτό το πανηγυρικό και συγκινητικό κλίμα μετά τον Εσπερινό και με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ με ιδιαίτερη συγκίνηση τέλεσε την ρασοευχή του πρώτου μοναχού της υπό σύστασιν Ιεράς Μονής, Στέργιου Ντέντα, φοιτητού Θεολογίας, που πήρε το όνομα Νεκτάριος ενώ σε λίγες ημέρες θα τελεστεί και η εις διάκονον χειροτονία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκισίου μίλησε για το βίο και τις δοκιμασίες του Αγίου Νεκταρίου, ενός σύγχρονου Αγίου που αποτελεί πρότυπο υπομονής και αγάπης αλλά και για την νέα Ιερά Μονή που δημιουργείται στην Ιερά Μητρόπολη και έρχεται να παρηγορήσει και να γλυκάνει τις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.