Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Παραστάσεις Βεργίδη σε αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το 1ο και 2ο Ενιαίο Λύκειο Κιλκίς, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και παρέστη στους αγιασμούς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στους Αγιασμούς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ. Στο 1ο Λύκειο -από το Δήμο Κιλκίς- παρέστη η Αντιδήμαρχος κα Ελένη Αναστασιάδου και στο 2ο Λύκειο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ιωάννης Τσογγίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε σε όλη τη σχολική κοινότητα κάθε επιτυχία στη νέα σχολική χρονιά, επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση είναι βασικός πυλώνας στην προσπάθεια να ξεπερασθεί η σημερινή δύσκολη συγκυρία. Διαβεβαίωσε ότι στη συνολική κοινή προσπάθεια η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα είναι παρούσα με όλες της τις δυνάμεις.

Ο  χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς
"Κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Καλημερίζω όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και εύχομαι μια χρονιά αποδοτική, αισιόδοξη και γεμάτη επιτυχίες.

Επιτυχίες που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αφού σημειώνονται σε περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας.

Η εκπαίδευση αναγνωρίζεται απ όλες τις πλευρές, ως ένας πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας και την έξοδό της από την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει.

Η εκπαίδευση όμως καλείται να επιτελέσει το έργο της μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει η κάθε έλλειψη να αντιμετωπισθεί με ακόμα εντονότερη κοινή δράση, απ όλα τα μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Η έλλειψη οικονομικών πόρων, θα πρέπει να καλυφθεί από τους ανθρώπινους πόρους.

Αυτή η δράση και η εκδήλωση της αλληλεγγύης είναι από τα μαθήματα, που δεν περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη.

Αυτό το σπουδαίο μάθημα το διδάσκονται οι μαθητές μας στο σπίτι τους από τους γονείς τους και στο σχολείο από τους άξιους δασκάλους τους.

Το μάθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης θα είναι οδηγός στη ζωή των σημερινών μαθητών και αυριανών υπεύθυνων πολιτών της πατρίδας μας.

Θα είναι πολύτιμος οδηγός και ισχυρό συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας μας, η οποία θα πρέπει να εργασθεί σκληρά και ενωτικά για να αφήσει πίσω της, ως μια κακή ανάμνηση, την ταλαιπωρία του σήμερα.

Σ’ αυτόν τον καλό αγώνα, η Παιδεία και η Εκπαίδευση θα πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας,

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι και πάλι μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά, με τη διαβεβαίωση, φυσικά, ότι η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς με όλο το δυναμικό της, υλικό και ανθρώπινο, θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας.

Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη

Καλή συνέχεια σε όλους… "


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου