Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινά το τμήμα μουσικοκινητικής για βρέφη και νήπια με το γονέα στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς

Ανακοίνωση Πολυανείου Ωδείου Κιλκίς
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά ο κύκλος μαθημάτων μουσικοκινητικής για βρέφη και νήπια με το γονέα στο Πολυάνειο Ωδείο.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία (ακόμη και τα νεογέννητα) αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους εφοδιασμένα με ελευθερία έκφρασης, δημιουργικότητα, φαντασία και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη.

Οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες ερεθίζουν κυριολεκτικά όλες τις περιοχές του εγκεφάλου: ενεργοποιούν τα κέντρα κίνησης, συντονισμού, ισορροπίας, αισθήσεων, συναισθημάτων, λόγου, αντίληψης χώρου, φυσικής ανάπτυξης, κοινωνικής ανάπτυξης, αυτοπεποίθησης, αυτοπειθαρχίας, κριτικής και δημιουργικής σκέψης, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες δυνατότητες στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Μέσα στην αίθουσα τα βρέφη και τα νήπια εξερευνούν και αντιδρούν σε καινούργιους ήχους, αισθήσεις και περιβάλλοντα. Μέσω της επανάληψης, της ζωντανής οικείας φωνής των μουσικοπαιδαγωγών, και του συνδυασμού εξατομικευμένης και ομαδικής διδασκαλίας, απορροφούν, αφομοιώνουν και αποκρίνονται στα μουσικά ερεθίσματα. Ακούν και μιμούνται ήχους, μαθαίνουν να παρατηρούν ακουστικά ερεθίσματα, μαθαίνουν τραγούδια, ξεχωρίζουν μουσικούς από μη μουσικούς ήχους, κινούνται ελεύθερα στη μουσική, συμμετέχουν σε μουσικά παιχνίδια, χορεύουν.

Ξεκινούν να χρησιμοποιούν σταδιακά κατάλληλα όργανα όπως shakers, κουδουνίστρες, ταμπουρίνα, ξυλάκια, ντέφιαα κ.α. σε μουσικοκινητικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου. Επωφελούνται από το παιχνίδι παρέα με τα άλλα παιδιά και από την αγκαλιαστή σχέση με τον γονιό.

Τα πιο μεγάλα παιδιά αρχίζουν να αναπτύσσουν ταυτόχρονα την αμφιπλευρικότητα, την αδρή και λεπτή κινητικότητα μέσα από το παίξιμο οργάνων και το μουσικοκινητικο παιχνίδι. Επίσης, ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν και να πειραματιστούν με τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η φωνή και το σώμα τους.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες προωθούν τους παρακάτω στόχους:

● Κοινωνικοποίηση,

● Εξωτερίκευση συναισθημάτων,

● Γνωριμία με το σώμα και την έννοια του χώρου,

● Προσοχή, συγκέντρωση, αυτοέλεγχος, μνήμη,

● Συντονισμός και ανεξαρτησία κινήσεων,

● Φαντασία, δημιουργικότητα,

● Χαλάρωση

Τα τμήματα είναι ολιγομελή, σε ασφαλή, καθαρό και καλά αεριζόμενο χώρο. Λειτουργούν πρωινά και απογευματινά τμήματα σε ετήσια βάση με εβδομαδιαίες συναντήσεις. Η διάρκεια της κάθε συνάντησης είναι 45 λεπτά και σε κάθε συνάντηση υπάρχουν ταυτόχρονα 2 καθηγήτριες - μουσικοπαιδαγωγοί.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Φεβρωνία Τεβρεντζίδου
Τηλ. 6937083085

Email fevro176@gmail.com

Ανθή Γουδίνη
Τηλ. 6976692925

Email anthig70@yahoo.gr

Πληροφορίες – εγγραφές:
Πολυάνειο Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς

Μητροπολίτου Χαρίτωνος 10, τηλ. 23410-28623

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.