Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Συνεστίαση του ΚΚΕ Κιλκίς στο Δροσάτο

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 στο Δροσάτο του Κιλκίς.

Πλήθος κόσμου, νεότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, αλλά και στη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες, εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, έδωσαν το παρόν στην λαϊκή – ποντιακή βραδιά που ετοίμασε η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ.

Στα πλαίσια της συνεστίασης έγινε πολιτική ομιλία για τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις από το Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστα Σιδηρόπουλο, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα οποία είναι αποφασισμένα από το 3ο μνημόνιο και ψήφισαν πέρσι το καλοκαίρι μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Εξήγησε ότι μετά το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό που τσακίζουν τις εργατικές οικογένειες, και ξεκληρίζουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς αγρότες, μετά και το νόμο για τα «κόκκινα δάνεια» ο οποίος είναι ένα έμμεσος πλειστηριασμός, έρχονται νέα μέτρα στα εργασιακά για να αποτελειώσουν το λαϊκό εισόδημα αλλά και τα εργατικά δικαιώματα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον πρόσφατα ψηφισμένο αναπτυξιακό νόμο, εξηγώντας ότι όλα τα κόμματα από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την εγκληματική ΧΑ ένα πράγμα τους απασχολούσε κατά τη συζήτηση στη βουλή, «πώς θα δοθεί περισσότερο κρατικό χρήμα και ενισχύσεις στους καπιταλιστές, ενώ κουβέντα δεν είπαν για τις λαϊκές ανάγκες». Σημείωσε ότι οι όποιες διαφορές τους εστιάζονταν στο ποιες μερίδες της αστικής τάξης θα πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, και είπε ότι μόνο το ΚΚΕ τοποθετήθηκε από τη σκοπιά της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων δεν μπορεί να συνδεθεί με την ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

Ο Κ.Σιδηρόπουλος έδωσε και παραδείγματα από τα εργοστάσια στην περιοχή του Κιλκίς, δείχνοντας ότι σε αρκετά τσακίζει η απλήρωτη εργασία εδώ και μήνες (όπως τον ΚΟΛΙΟ, την ΚΑΠΝΙΚΗ κ.ά.) μαζί με την απουσία δικαιωμάτων, όρων ασφάλειας και υγιεινής, ενώ ανέδειξε και το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα που συνέβη στη DOPLER στο Πολύκαστρο με νεκρό έναν νέο εργάτη, αναφέροντας ότι και άλλα «μικρότερα» ατυχήματα συμβαίνουν και σε άλλα εργοστάσια της περιοχής, τα οποία όμως δεν μαθαίνονται μπροστά στο φόβο της απόλυσης και την εργοδοτική τρομοκρατία. 


Επισήμανε ότι την ώρα που η εργοδοσία, αλλά και το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς κ.ά τηρούσαν σιγή ιχθύος, μόνο οι δυνάμεις του ΚΚΕ πραγματοποίησαν περιοδείες ενημέρωσης στα εργοστάσια της περιοχής. Σημείωσε ότι σε πολλούς εργασιακούς χώρους στο νομό ακόμα και στο δημόσιο οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι ο κανόνας, επισημαίνοντας ότι ακόμα και εκεί όπου οι εργάτες αμείβονται τακτικά ή και ικανοποιητικά σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, δεν πρέπει να τους διαφεύγει πόσο πραγματικά πλούτο παράγουν από την εργασία τους και ότι τους επιστρέφεται πίσω με τη μορφή του μισθού ή των κρατικών παροχών ένα ελάχιστο μέρος από αυτόν.

Με αφορμή το παραπάνω εξήγησε ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες, ώστε οι εργάτες με τη δουλειά τους και τον πλούτο που παράγουν από αυτήν να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Αυτό που μπαίνει σήμερα εμπόδιο για να γίνει αυτό, είναι το κίνητρο της παραγωγής το οποίο στον καπιταλισμό είναι το κέρδος του κεφαλαιοκράτη. 

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους, αλλά και συνολικά τους εργάτες του νομού, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δημιουργήσουν σωματεία όπου δεν υπάρχουν, να παλέψουν σε ταξική κατεύθυνση μαζί με τους συναδέλφους τους που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να αγωνιστούν για τα καθημερινά τους προβλήματα και ταυτόχρονα να βάλουν πλώρη ώστε να γίνουν οι ίδιοι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν.

Όσοι συμμετείχαν στην συνεστίαση, ανανέωσαν το ραντεβού τους, εκτός από τους καθημερινούς αγώνες, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.