Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η ταινία "Για όλα φταίει τ' όνομά σου" στο θερινό σινεμά Κιλκίς

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά γλυκά με δύο ακόμα προβολές την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 με ώρα έναρξης προβολής 9:00 !

Το φετινό καλοκαιρινό σινε-ραντεβού στο Λόφο Αγίου Γεωργίου που γέμισε με μαγεία τα βράδια μας τελειώνει.

Με καλοκαιρινή διάθεση ακόμη σας περιμένουμε στον αγαπημένο σας δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτριος Ζωηρός” με μια ξεκαρδιστική κωμωδία ποιότητας με ακατάπαυστα λεκτικά πυρά. 

Διασκεδαστική και πλούσια σε επίκαιρα μηνύματα και προβληματισμούς.
Την παρακολουθείς αχόρταγα... για το χιούμορ της που τσακίζει κόκαλα.
Από "νεύρο" δεν το συζητάμε. Μην την χάσετε !

Ευφυής, πλούσια σε χιούμορ, πνεύμα και, γιατί όχι, ατίθασες ιδέες...

Τα παιδιά είναι η αρχή της ευτυχίας.

Το όνομά τους όμως είναι η αρχή των μπελάδων…

“ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ” (Le prénom)
Στις πρώτες θέσεις του γαλλικού box office με περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια ! 

Βασισμένη στη μεγαλύτερη γαλλική θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας (υποψήφια για 6 βραβεία Molière).

Ο Βενσάν (Patrick Bruel) θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Valérie Benguigui) και ο άντρας της Πιερ (Charles Berling) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Judith El Zein) και τον παλιό παιδικό τους φίλο Κλοντ (Guillaume de Tonquédec). Κι ενώ περιμένει την, ως συνήθως αργοπορημένη γυναίκα του να έρθει, ο Βενσάν παρασύρεται σε μια χαρούμενη φιλική κουβέντα για τις χαρές της πατρότητας. Όταν όμως τον ρωτάνε τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του Βενσάν θα αναταράξει τις σχέσεις των φίλων προκαλώντας μια σειρά από ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα φέρουν πραγματικό χάος στη ζωή όλων !

Μια γαλλική κινηματογραφική δημιουργία πραγματικά πνευματώδης !
Με καθαρά θεατρική δομή και σκηνοθετική διάρθρωση, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή καθώς αξιοποιεί μια εξαιρετικά έξυπνη φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε πέντε άτομα με φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς .

Πανέξυπνοι χιουμοριστικοί διάλογοι που ισορροπούν με δεξιοτεχνία μέχρι τα όρια της μαύρης κωμωδίας, δίνουν την ευκαιρία στο σενάριο να θίξει πολύ καίρια θέματα της αστικής καθημερινότητας, όπως αυτή αποτυπώνεται στο εσωτερικό μιας καθωσπρέπει οικογενείας της γαλλικής μεσαίας τάξης.

Η ταινία συνδυάζοντας ενδιαφέρουσες ερμηνείες, με την εξαιρετική φραστική πλοκή, δημιουργεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ιδανικό για να ικανοποιήσει τον θεατή, που αποζητά την διανοητική απόλαυση μέσα από μια έξυπνη κινηματογραφική παράσταση. Μια παράσταση που στην οθόνη δεν χάνει τίποτα από τη θεατρικότητα της...

“ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ” (Le prénom)
· Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ ντε Λα Πατελιέρ, Ματιέ Ντελαπόρτ

· Σενάριο: Ματιέ Ντελαπόρτ

· Πρωταγωνιστούν: Πατρίκ Μπρουέλ, Βαλερί Μπενγκινγκί, Σαρλ Μπερλίνγκ

· Παραγωγή: Γαλλία / Βέλγιο, Εγχρωμο

· Διάρκεια: 109 λεπτά

· Διανομή: Film Trade

Έγραψαν για την ταινία:

«Όλοι οι ηθοποιοί είναι τέλειοι στο ρόλο τους και χαρίζουν σπάνιες ερμηνείες... Ο καταιγιστικός ρυθμός προκαλεί ασταμάτητο γέλιο μέχρι και το τελευταίο λεπτό... Μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία της Κωμωδίας».
Excessif.com

«Μια ατόφια κωμωδία όπου οι ατάκες διαδέχονται με καταιγιστικό ρυθμό η μια την άλλη, χωρίς να προδίδουν τη θεατρικότητα του κειμένου».
Télé 7 Jours

«Κυνική και μπουρλέσκ, η ταινία οδηγείται δεξιοτεχνικά στην κορύφωση...

Σκέτη απόλαυση !!!»
Metro

«Η ιδανική ταινία για να “καταβροχθίσεις” βυθισμένος στο αναπαυτικό σου κάθισμα!»
Marie Claire

«Η καλύτερη γαλλική κωμωδία εδώ και αιώνες».
Marie France














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.