Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Δε μας χ@ζεις δήμαρχε!

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Και πέφτει που λέτε στα χέρια μου, ειδοποιητήριο του Δήμου Κιλκίς προς πολίτη, με χρέος δυσθεώρητο, που λήγει λέει στις 30-9-2016 και οφειλόμενο ποσόν ΤΑΠ, άκου να δεις 3,23 ευρώ.

Μέχρις εδώ τίποτα φοβερό. Ενημερώνεται ο συνδημότης μας για την οφειλή του τέλους της ακίνητης περιουσίας του (που θα πρέπει να είναι τεράστια, αν κρίνω από το ποσό!!!) και μάλιστα εγκαίρως. Αλλά διαβάστε το κείμενο!

¨Σε περίπτωση μη καταβολής…. θα λάβουμε όλα τα νόμιμα και αναγκαία μέτρα……. ¨

Θα στείλουν την βεβαιωμένη οφειλή στο Δημόσιο ταμείο και δε θα μπορεί ο πολίτης να πάρει Φορολογική ενημερότητα. Για 3,23 ευρώ! Ή και για 15! Για όνομα!!

Αυτός ο πολίτης ο εν δυνάμει απατεώνας και κακοπληρωτής!!! Γιατί δε μπορεί, αφού κατοικεί στο Κιλκιστάν και ψηφίζει αυτούς τους ελεεινούς……, τοιούτος άνθρωπος θα είναι! Και μάλλον έτσι αισθάνεται ο Κιλκισιώτης πολίτης, γιατί δεν έχω δει, ούτε ακούσει κάποιον να διαμαρτύρεται για τη γλώσσα που χρησιμοποιούν στο Δήμο.

Αλήθεια, εκεί στο δήμο Κιλκίς δεν υπάρχει ούτε ένα μέτριο μυαλό να συμβουλέψει τον Δήμαρχο (και τον δημαρχεύοντα βεβαίως), ότι η ευπρέπεια είναι ίδιον πολιτισμού στους ¨άρχοντες¨;; κι ότι η ευγένεια υποχρεώνει;;

Δηλαδή αν το έγγραφο έλεγε “σας παρακαλούμε να τακτοποιήσετε εγκαίρως την οφειλή σας, γιατί από τα έσοδα του δήμου εξαρτώνται τα έργα που θα πραγματοποιηθούν ή θα ολοκληρωθούν, ή οι μισθοί του έκτακτου προσωπικού…”, δε θα πληρώναμε τις υποχρεώσεις μας;;

Και από πού προκύπτει ότι έτσι θα φοβηθεί ο απελπισμένος πολίτης;; αυτός που έχει μπει από καιρό στο νόμο για τα υπερχρεωμένα, που ζει χωρίς ρεύμα, ή με τη βοήθεια των συγγενών του ή της εκκλησίας;; Ή ο ελεύθερος επαγγελματίας που έχει φτάσει σε βαθμό εξαθλίωσης από τα φέσια του δημοσίου και του Δήμου μεταξύ αυτών, τα κουρεμένα 5 φορές για να μειωθούν τεχνητά….. , που δε μπορεί έτσι κι αλλιώς να πάρει φορολογική ενημερότητα γιατί χρωστάει στον ΟΑΕΕ ή στην εφορία ή τον ΕΝΦΙΑ ή…… της Μιχαλούς;;

Και γιατί οι τοπικοί άρχοντες, ΔΕΝ στοχεύουν στο φιλότιμο, αλλά στο φόβο του ψηφοφόρου τους;; και των λοιπών βέβαια, αλλά λέω τώρα….. ότι ο ψηφοφόρος τους αφορά άμεσα, ή θα έπρεπε…. Και θα έπρεπε να τον σέβονται τουλάχιστον!

Μήπως γιατί δεν έχουν οι ίδιοι και πιστεύουν ότι το αυτό συμβαίνει και με τους πολίτες;; Μήπως γιατί μέσα τους πιστεύουν ότι έχουν αυτοί, αλλά όχι και οι άλλοι;; Η πλέμπα του Κιλκιστάν που τους τιμά με την ψήφο τους;;

Θα μου πείτε ότι υπάρχουν και πολίτες που έχουν και δεν πληρώνουν! σωστά !

Υπάρχουν και πολίτες που οφείλουν 200-300-500-2.500 ευρώ ή παραπάνω και αυτό δημιουργεί ασφυξία στο Δήμο! Γιατί ο Δήμος είναι οι πολίτες του! Θα έπρεπε τουλάχιστον! Σε μια ευνομούμενη και μη ευνουχισμένη κοινωνία!

Γιατί ο πολίτης που οφείλει 5-10-15-50 ευρώ, Δεν είναι απατεώνας, και δεν υποχρεούται να διαβάζει απειλές στο ειδοποιητήριο που λαμβάνει για το χρέος των 3,5 ευρώ, ούτε των 50, ούτε των 100, που μάλιστα…… δεν έχει ακόμη λήξει. Και η υπηρεσία που σέβεται την αποστολή της, δηλαδή την εξυπηρέτηση του πολίτη……. έχει 1-2-3-4-5 έντυπα διαφορετικά για να ειδοποιεί τους πολίτες να προσέλθουν στα ταμεία της για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κοινωνικό σύνολο!! Πόσο μάλλον, που με τους υπολογιστές δε χρειάζεται να παραγγέλνει ντάνες εντύπων και να δεσμεύει χρήματα που δεν έχει…… σε χαρτούρα.

Και για να μην το κουράζω, γιατί έχω μπροστά μου το έντυπο και βουρλίζομαι, η πρώτη σκέψη που μου ήρθε βλέποντας το ήταν ΔΕ ΜΑΣ Χ@ΖΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ! Και δεν είναι καν δική μου η οφειλή! Δική μου είναι η απαίτηση να σέβονται τον διπλανό μου κι εμένα!


1 σχόλιο:

  1. "Ο λεπτός κι ευγενικός άνθρωπος φέρνεται σαν να 'χε μέσα του το νόμο. Έτσι κυριαρχεί στην παρέα, με τους καλούς του τρόπους και την ευγενική του συμπεριφορά".

    Αριστοτέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.