Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Χιλιάδες θέσεις εργασίας και οφέλη δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, φέρνει η έλευση των νέων τεχνολογιών

Την εναρκτήρια ομιλία στο πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα δίκτυα και τις τηλεπικοινωνίες αναμένεται να δώσει αύριο η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. Το συνέδριο που διοργανώνεται στην Αθήνα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα του χώρου, συγκεντρώνοντας αξιωματούχους των ευρωπαϊκών οργάνων, εκπροσώπους επιχειρήσεων και ακαδημαϊκούς.

Φέτος το συνέδριο θα εξετάσει τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της τεχνολογίας 5G σε μια σειρά από τομείς εφαρμογής της. Η κ. Καϊλή αναμένεται να τονίσει την σημασία του 5G για τη Ενιαία Ψηφιακή Αγορά και για το «Internet of Things» τονίζοντας τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει. Όπως έχει ήδη δηλώσει στο παρελθόν: «Η Ενιαία Ψηφιακή Αγορά αναμένεται να προσθέσει πάνω από 400 δις το χρόνο στην ευρωπαϊκή οικονομία δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα οφείλει να βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων για να επωφεληθεί.»

Η ευρωβουλευτής τονίζει άλλωστε με κάθε ευκαιρία την ανάγκη πρόβλεψης για τις χώρες που λόγω εθνικών θεμάτων χρειάζονται παραπάνω χρόνο προσαρμογής, ώστε να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου