Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς: Παρατείνεται η Έκθεση Χειροποίητης Υφασμάτινης Κούκλας (Video)Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και της αθρόας προσέλευσης κόσμου που καταγράφει, η Έκθεση Χειροποίητης Υφασμάτινης Κούκλας που φιλοξενεί το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κιλκίς από την περασμένη εβδομάδα, παρατείνεται έως και την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 (ώρες λειτουργίας καθημερινά από 18:00 έως 20:00).

Στην πρωτότυπη και πολύ ξεχωριστή αυτή έκθεση, παρουσιάζονται οι μοναδικές δημιουργίες που φιλοτέχνησαν με πολλή αγάπη, μεράκι, αλλά και φαντασία οι μαθήτριες όλων των ηλικιών του Εργαστηρίου κατασκευής υφασμάτινης κούκλας. Το εν λόγω Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε τη φετινή χρονιά από το ΛΕΚ, κατά τους μήνες Οκτώβριο- Μάιο, με υπεύθυνη την Δέσποινα Κοσμίδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 26 Μαΐου, στο εντευκτήριο του Συλλόγου, παρουσία πλήθους κόσμου και σε πολύ φιλικό κλίμα. Η Πρόεδρος του ΛΕΚ κ. Δάφνη Νιάκα ευχαρίστησε την υπεύθυνη του Εργαστηρίου για την σπουδαία δουλειά της, που όπως τόνισε ξεχωρίζει για την αρτιότητα της, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορία της κούκλας εν γένει και την ευεργετική επίδρασή της στην ανθρώπινη εξέλιξη από την αρχαιότητα έως σήμερα. 

Ειδική αναφορά έκανε και στη συλλογή της Βασίλισσας Όλγας από πορσελάνινες κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές, οι οποίες εκτίθενται σήμερα στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων. Από την πλευρά της η Δέσποινα Κοσμίδου ευχαρίστησε το ΛΕΚ, αλλά και τις μαθήτριές της για την πολύτιμη εμπειρία που της χάρισαν, καθώς και για το όμορφο κοινό ταξίδι που ξεκίνησαν με οδηγό την αγάπη για το χειροποίητο.

Την έκθεση είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μαθητές τάξεων του 2ου, 4ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, καθώς και του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Κιλκίς.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση μπορούν να επικοινωνούν με το ΛΕΚ στο 2341027684, κατά τις ώρες 6 με 8 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου