Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τατίδης: "Το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς και οι Κασσάνδρες"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο για το Τ.Ε.Ι. Κιλκίς διάφορα σχόλια, σχόλια δυσάρεστα για το Τ.Ε.Ι, από ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, αλλά τα σχόλια είναι παντελώς άσχετα με την πραγματικότητα, δείχνουν αντίδραση στην λειτουργία του νέου κτιρίου, προβάλλοντας τα όποια τυχόν θέματα μπορούν να προκύψουν. Τα σχόλια αναφέρουν λίγο πολύ, το Τ.Ε.Ι Κιλκίς δεν θα προλάβει λειτουργήσει ούτε μία ημέρα, θα κλείσει για πάντα.

Τοπική εφημερίδα, γράφει πρωτοσέλιδο, τώρα αρχίζει ο αγώνας για το Τ.Ε.Ι Κιλκίς, δια μαγείας θα λυθεί το θέμα.

Αυτά δείχνουν πως κάποιοι ακόμα κοιμούνται, μάλλον κοιμόντουσαν μέχρι την Ανάσταση του Κυρίου, τώρα που ξύπνησαν, μετά την Ανάσταση του Κυρίου, αφού ήπιαν τον πρωινό καφέ τους, σκέφτηκαν ας κάνουμε και κάποια δουλειά, να γράψουμε κάτι για το Τ.Ε.Ι Κιλκίς.

Και γράφουν πώς κακώς κτίστηκε έξω από το Κιλκίς, να εξετάσουμε δηλαδή τώρα γιατί κτίστηκε έξω από το Κιλκίς, δεν πάμε στο Τ.Ε.Ι. αν δε το φέρεται μέσα στην πόλη του Κιλκίς, αυτό είναι εύκολο το δένουμε με ένα συρματόσκοινο και το πάμε όπου θέλει ο κάθε ένας, με ότι πρόταση κάνει.

Γράφουν πως οι δαπάνες λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. θα είναι υπέρογκες, με ένα προϋπολογισμό 910.000 ευρώ, όπως γράφεται, είναι επιπλέον του ποσού που δαπανάται μέχρι τώρα.

Δηλαδή οι δαπάνες σήμερα είναι: δαπάνες για το κτίριο που χρησιμοποιεί τώρα το Τ.Ε.Ι, για φύλαξη, καθαρισμό, θέρμανση, τηλέφωνα και νερό, προσθέτοντας μαζί και τις σημερινές δαπάνες συντήρησης του νέου κτιρίου. Μην ξεχνάμε στο νέο κτίριο των Τ.Ε.Ι τα φώτα είναι αναμμένα συνεχώς, υπάρχει φύλαξη, υπάρχει νερό κ.λ.π. . άρα αυτό το ποσό που δαπανάται, και δεν αναφέρεται πόσο είναι, με επιπλέον τα 910.000 ευρώ. Πόσο είναι λοιπόν το συνολικό ποσό? για φύλαξη, καθαρισμό, θέρμανση, τηλέφωνα και νερό τον χρόνο.

Γράφεται πως δεν μπορούν οι φοιτητές που υπάρχουν να καλύψουν όλο το κτίριο, οπότε θα έχουμε πρόβλημα από την Ε.Ε. που χρηματοδότησε το έργο, η πρόταση δηλαδή είναι να μη πάει κανείς φοιτητής τότε θα πάρουμε συγχαρητήρια από την Ε.Ε., για ένα έργο πού στοίχισε πάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια με συμμετοχή και του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης όπου ανήκε, και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Για το Τ.Ε.Ι Κιλκίς ασχολούμαι από τον Νοέμβριο του 2015, γράφω και ανακοινώνω κάθε ενέργεια και το αποτέλεσμα κάθε ενέργειας, όσοι διαβάζουν το γνωρίζουν πολύ καλά. Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσα το αποτέλεσμα της συνεδρίασης στο Υπουργείο Παιδείας, μετά εργασία μηνών και από τις επιστολές που τούς έστειλα. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του Κιλκίς, χωρίς βέβαια να αναφερθούν πως δρομολογήθηκε αυτή η συνεδρίαση.

Από την τελευταία συνεδρίαση στο υπουργείο 16-2-2016 συμφωνήθηκε :
"Συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα με πρώτο ορόσημο την 5η Μαρτίου οπότε και θα ενημερωθούμε από τον νομικό σύμβουλο για την πορεία του θέματος. Η οριστική λύση θα προβλέψει και πιθανά μελλοντικά προβλήματα χρήσης, αρμοδιοτήτων, συντήρησης, χρηματοδότησης, ιδιοκτησιακού καθεστώτος κλπ, δηλαδή προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν υπό συνθήκες. Η απόφαση είναι να είναι όλα διαυγή και νομικά ακλόνητα ώστε το ΤΕΙ να μην έχει ουδέποτε και υπό καμία κυβέρνηση κανένα πρόβλημα.

Επόμενες κινήσεις των διοικήσεων ΤΕΙ:

1.βεβαίωση από το Υπουργείο Γεωργίας

2. βεβαίωση από τη Διαχειριστική Αρχή

3. Οριστική παραλαβή του κτιρίου

Δεν θα υπάρξει άλλη συνάντηση επί του θέματος παρά μόνο ενημέρωση ηλεκτρονικά για την πορεία των κινήσεων που αποφασίστηκαν."


Από επικοινωνία μου τον Μάρτιο με τους φορείς, Υπουργείο, Αντιπεριφέρεια, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, με διαβεβαίωσαν πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για οριστική λύση των άνω τριών θεμάτων, μέσα στα χρονικά όρια.

Μετά βέβαια από τά τελευταία διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, από κάποιους που αντιδρούν στην μεταφορά των φοιτητών στο νέο κτίριο, ανησύχησα και εγώ, επικοινώνησα με το Υπουργείο, τους έστειλα τα δημοσιεύματα και πήρα την παρακάτω απάντηση στις 9 Μαΐου 2016 :

"Κύριε Τατίδη, σας ενημερώνουμε ότι δεν υφίσταται θέμα με το κτίριο του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς. Η διαδικασία έχει δρομολογηθεί όπως συμφωνήθηκε, η διαδικασία είναι χρονοβόρα, ας πάψουν λοιπόν οι Κασσάνδρες."

Αυτά για το Τ.Ε.Ι Κιλκίς μέχρι σήμερα, αυτά τα μυστήρια περί κλεισίματος του Τ.Ε.Ι και περί ξαφνικών μάγων σωτηρίας που θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι, έπιαναν τόπο άλλες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.