Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Φτάνει πια: Βεβήλωσαν τάφο στην Ειδομένη

Του Πάνου Μόλλια
Ένα δυσάρεστο γεγονός έρχεται να προστεθεί στα πολλά κρούσματα που προέρχονται από τους μετανάστες και πρόσφυγες. Όμως είναι ένα ιδιαίτερο περιστατικό που έχει να κάνει με την πολιτισμική κληρονομιά μας, με την βεβήλωση τάφου και με την απαξίωση προς όλους μας.

Στο δημοτικό σχολειό Ειδομένης υπάρχει ένα μνημείο της ηρωίδας Αικατερίνης Χατζηγεωργίου και ο τάφος του Δάσκαλου Σιδηρόπουλου. Αυτό το μνημείο κατέστρεψαν οι αγαπημένοι σε πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες. Σπάσανε τα μάρμαρα και εξέθεσαν σε κοινή θέα τα οστά του δασκάλου δείχνοντας έτσι ασέβεια προς τους νεκρούς, ασέβεια στον πολιτισμό μας ασέβεια προς τους Έλληνες.

Αυτούς τους απολίτιστους που δεν σταματάνε πουθενά, ούτε και στους νεκρούς, μας απέδειξαν ότι δεν είναι άξιοι να ενδιαφερόμαστε, Να βοηθάμε, απέδειξαν ότι δεν είναι άνθρωποι.

Ας βρεθεί κάποιος να τους σταματήσει να περιφέρονται στην Ειδομένη , ώστε να περιοριστεί η εγκληματικότητα.

Κάντε κάτι επιτέλους περισώστε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, προστατέψτε τους κατοίκους.

3 σχόλια:

  1. κ. Μόλλια,
    προφανώς πρέπει να κάνει κάποιος κάτι! και για τους θρασείς τυμβωρύχους, και για τους ξενοφοβικούς (και φασίζοντες φοβούμαι) έλληνες! Κι επειδή θεωρώ ότι η αλήθεια σας αρέσει..... έχετε υποθέτω αποδείξεις ότι οι πρόσφυγες- μετανάστες είναι που έχουν καταστρέψει τον τάφο, που για κάποιο λόγο που δεν είναι ορατός, βρίσκεται στην επιφάνεια της γης, ως μη όφειλε! Και τσιμενταρισμένος ο Δάσκαλος!
    όσο για τα .... "Αυτούς τους απολίτιστους που δεν σταματάνε πουθενά, ούτε και στους νεκρούς, μας απέδειξαν ότι δεν είναι άξιοι να ενδιαφερόμαστε, Να βοηθάμε, απέδειξαν ότι δεν είναι άνθρωποι" προσέξτε, γιατί όλοι πρέπει να αποδείξουμε ότι ότι είμαστε άξιοι! κανείς δεν είναι ..... από καταγωγή και μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mema, υψηλή θεωρία είσαι, δεν έχω δει κανένα από εσάς τους τρεντυ φιλανθρωπους, να σκίζουν τα ιμάτιά τους για τον 65 χρόνο άνεργο επί δεκαετίας οικοδομο πχ.της διπλανής πόρτας Ελληνα που δεν καταφέρνει να βγει σύνταξη, που δεν έχει ένα κούτσουρο να ζεστάνει το κοκαλάκι του το χειμώνα , να του πάει το ένα δέκατο της βοήθειας που λαμβάνουν οι τουλάχιστον απολίτιστοι ..
    Αλλά αυτό που έπεσε στην αντίληψή μου είναι χειρότερο από τον χαρακτηρισμό τρεντυ φιλανθρωπου .. κατάλαβα λοιπόν από ίδια εμπειρία ότι πολύ μεγάλο ποσοστό κάνουν τον φιλάνθρωπο έναντι αμοιβής ΜΚΟ και λοιπά... χωρίς να αναφέρομαι σε εσάς έχω να πω ότι χειρότεροι από απολίτιστοι είστε και εσείς δήθεν φιλάνθρωποι... Όσο για εσάς , ούτε εσείς δεν έχετε απόδειξη ότι δεν βεβήλωσαν τον τάφο οι πρόσφυγες επίσης φαντάζομαι ότι αυτός που θα κατάφερνε να έπαιρνε αποδείξεις θα κατέληγε όπως τον τάφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή μου αρεσει η αληθεια.... και τα ζούμε καθημερινά ειναι μερος που βρισκονται μονιμα μεταναστες και πρόσφυγες...... ειναι ίδιας φάρας που εσπασαν τα κοινοτικα νεκροταφεία.....που χαλασαν μια περιφραξη ωστε να κλέβουν αγουρα φρούτα και κότες και ξύλα. και εγω ρωτάω βλέπεις ένα απο όλα αυτα να γίνονται πως αληθεια θα αντιδράσεις ? ο καθένας απο μάς....... παραδειγμα

    http://synoranewsgr.blogspot.gr/2016/05/blog-post_908.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.