Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Φοβούνται πιθανή επιστροφή προσφύγων στην Ειδομένη

Ανησυχία των κατοίκων για επιστροφή μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή της Ειδομένης. Τα μέλη του τοπικού συμβουλίου απέστειλαν επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς και εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.

Η επιστολή

"Η ανησυχία μας για το θέμα της Ειδομένης προφανώς αποτελούσε και ανησυχία από πλευράς σας. Όμως χάρη στην συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας που επέδειξε επαγγελματισμό, χρησιμοποιώντας λεπτούς χειρισμούς, ο παράνομος καταυλισμός που σημειωτέον δημιουργήθηκε αυθαίρετα από τις ΜΚΟ, εκκενώθηκε.

Εκ μέρους των κατοίκων αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε που
επαναφέρετε το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και την ηρεμία στον τόπο μας, σταματώντας την παράνομη και ανεξέλεγκτη λειτουργία του παράνομου καταυλισμού.

Επίσης σας συγχαίρουμε που με τις ενέργειες σας δεν προσβάλλατε και δεν ασκήσατε βία στους δύσμοιρους αυτούς ανθρώπους καθ όλη την διάρκεια της επιχείρησης μετακίνησης των μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας, επιδεικνύοντας το φιλάνθρωπο και ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Φυσικά τα κρούσματα παραβατικότητας που οφείλονταν σε μετανάστες και πρόσφυγες θα εκλείψουν, επαναφέροντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και σταδιακα να αποκατασταθούν οι ρυθμοί που υπήρχαν πριν αναστατωθεί η ζωή μας.

Η σκέψη μας πλέον είναι στην επόμενη μέρα. Πλέον αντί για αναμενόμενη αισιοδοξία υπάρχει έντονος προβληματισμός σε κάποιους κατοίκους. Υπάρχει προβληματισμός για το μέλλον δηλαδή φόβος μήπως προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην Ειδομένη μετανάστες και πρόσφυγες, στην απαγορευμένη ζώνη, και έτσι ξαναδημιουργηθούν υποδομές και τελικά να λειτουργήσει εκ νέου παράνομος καταυλισμός.

Σαν μέλη του τοπικού συμβουλίου Ειδομένης απευθυνόμαστε σε σας και μεταφέρουμε τους προβληματισμούς μας για τυχόν μέτρα που θα λάβετε για την πιθανή επιστροφή μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή της Ειδομένης δημιουργώντας προϋποθέσεις δημιουργίας εκ νέου παράνομου καταυλισμού. Επίσης για τυχόν παραμονή των δυνάμεων και διερεύνηση πέριξ της
Ειδομένης περιοχής για τυχόν μετανάστες και πρόσφυγες που διέφυγαν κατα την επιχείρηση ώστε να διαφύγουν της μετακίνησης του στα κέντρα φιλοξενίας και κρύβονται σε δεντρόφυτες περιοχές.

Ευελπιστούμε η ανησυχία μας να σας βρίσκει σύμφωνους και να έχει θετικό αντίκτυπο σε σας. Με τις όποιες ενέργειες σας θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, να αποτρέψουμε την πιθανή επιστροφή και παρουσία μεταναστών προσφύγων στην περιοχή μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να προληφθεί μια κατάσταση, με θέσπιση δραστικής λύσης, παρά να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια παρόμοια δύσκολη και ανησυχητική, άλλα τελείως προβατική κατάσταση όπως αυτή που ζήσαμε. Ανησυχούμε για την επόμενη μέρα της εκκένωσης, και Θέλουμε να αποτρέψουμε την εκ νέου δημιουργίας της κατάστασης που βιώσαμε και την όποια
δημιουργία και λειτουργίας ενός νέου παράνομου καταυλισμού των ΜΚΟ στην Ειδομένη.

Ελπίζουμε η δική μας ανησυχία να αποτελέσει και δική σας ανησυχία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.