Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ημερίδα γνωριμίας μαθητών με τους συγγραφείς τοπικής ιστορίας του Κιλκίς

Ο Όμιλος για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς διοργανώνει παιδαγωγική ημερίδα με θέμα τη γνωριμία των μαθητών με τους συγγραφείς τοπικής ιστορίας του Κιλκίς που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ στις 11:00 π.μ.


Μαθητές όλων των σχολείων της πόλης του Κιλκίς θα παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις πέντε ομιλητών σχετικά με τη διαδικασία έρευνας και σύνθεσης του έργου τους καθώς και μια σύντομη περιδιάβαση στην ιστορική διαδρομή της περιοχής του Κιλκίς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Θέμα: Η γνωριμία των μαθητών με τους συγγραφείς της τοπικής ιστορίας. Σύντομη περιδιάβαση στη διαδρομή του Κιλκίς

10:30-10:45 Προσέλευση.

10:45-11:00 Εισαγωγή.

11:00-11:20 Θωμαή Σαββοπούλου, αρχαιολόγος, «Αρχαιολογικά αποτυπώματα στον άξονα του χρόνου».

11:20-11:40 Παύλος Τσαμαντουρίδης, γεωλόγος-κοιτασματολόγος, «Τοβυζαντινό κάστρο του Παλαιού Γυναικοκάστρου. Ηγεωλογική ταυτότητα του Κιλκίς».

11:40-12:00 Χρήστος Ίντος , τέως Σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς, «Μακεδονικός αγώνας, Βαλκανικοί πόλεμοι(σύντομη αναφορά)».

12:00-12:20 Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος μηχανικός, «Η εκπαίδευση στο Κιλκίς στις αρχές του 20ου αιώνα».

12:20-12:40 Θεόδωρος Παυλίδης, δικηγόρος, «Τα κίνητρα της ιστορικής έρευνας και η επιλογή του θέματος».

12:40-13:00 Συζήτηση

Τις εισηγήσεις συντονίζει η Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης 38ης Περιφέρειας, μέλος του Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς

Παρουσίαση, επιμέλεια ημερίδας: Αποστολία Πάνου, φιλόλογος, μέλος του Ομίλου για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.