Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ανθρωπιστική βοήθεια στο Hotspot της Νέας Καβάλας

Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, με ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης περίπου 8,5 τόνων, πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων της Νέας Καβάλας Κιλκίς, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος συμφώνησαν με τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διαθέσουν στους περίπου 2.200 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Νέα Καβάλα τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τις εκστρατείες εθελοντισμού και προσφοράς Περιφέρειας και Δήμου και την προσφορά μεμονωμένων πολιτών και επιχειρήσεων, που είναι διαρκής και συγκινητική.

Ήδη έχουν γίνει κι άλλες αποστολές τροφίμων και ειδών πρώτης βοήθειας στο κέντρο προσφύγων της Νέας Καβάλας, ενώ ανάλογη διανομή γίνεται και στους άλλους δυο οργανωμένους χώρους φιλοξενίας και μετεγκατάστασης προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και το Χέρσο Κιλκίς σε τακτική βάση.

Συνολικά, στις αποθήκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν συγκεντρωθεί ήδη 37 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, που διανέμεται με πρόγραμμα και στα τρία κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων της περιοχής.

Σήμερα, τη διανομή των 8,5 τόνων τροφίμων, ειδών ατομικής υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης και ειδών πρώτης ανάγκης στη Νέα Καβάλα πραγματοποίησαν ο κ. Αηδονόπουλος και ο κ. Κυρίζογλου, παρουσία στελεχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος, «στην ουσία έχουμε ‘υιοθετήσει’ τόσο το κέντρο στη Νέα Καβάλα, όσο και τα άλλα δυο κέντρα στα Διαβατά και το Χέρσο. Πριν από περίπου δυο εβδομάδες στείλαμε δεκάδες χιλιάδες οπωροκηπευτικά, που προσέφερε ιδιωτική εταιρία και στα τρία κέντρα. Επίσης, ενισχύουμε με κάθε τρόπο το ημερήσιο συσσίτιο, ενώ διαρκώς τροφοδοτούμε τα κέντρα με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται στις αποθήκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τα προσφέρουν ιδιώτες, εταιρίες και επιχειρήσεις. 

Σήμερα, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και διανέμουμε 8,5 τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, που μας προσέφεραν συμπολίτες μας στους χώρους που έχουμε ορίσει για τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται και η συγκινητική προσφορά των Ελλήνων προς τους συνανθρώπους μας που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και πρέπει να τύχουν φιλοξενίας και μέριμνας. Από αύριο στη διαλογή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης θα βοηθούν 30 εθελοντές του ΑΠΘ, ενώ περιμένουμε από την Πολιτεία να προχωρήσει επιτέλους στον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και να πάψει να μετατρέπει σε αποθήκη ψυχών την Κεντρική Μακεδονία».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου συνεχάρη τον ταξίαρχο διοικητή του στρατοπέδου στη Νέα Καβάλα και τόνισε: «Ο λαός των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης, όπως και οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας, συγκέντρωσαν τρόφιμα, υλικά καθαρισμού, ειδικά τρόφιμα για παιδιά, είδη ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και καροτσάκια για να διανείμουμε σήμερα μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους χιλιάδες συνανθρώπους μας, θέλοντας να στείλουμε μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας. Ταυτόχρονα θέλουμε να επισημάνουμε ότι το 60% όλων των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, παραμένουν στην Κεντρική Μακεδονία. Όχι μόνο δεν πρέπει να αυξηθεί άλλο ο αριθμός τους, αλλά πρέπει να μειωθεί άμεσα, μέσα από την αναλογική κατανομή τους σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με γεωγραφική διασπορά».

Χθες διανεμήθηκαν στους πρόσφυγες του κέντρου μετεγκατάστασης Νέας Καβάλας κρουασάν, παιδικό και βρεφικό γάλα, παστέλια, μπάρες δημητριακών, βρεφικές τροφές, πάνες, ρούχα, παπούτσια, είδη ατομικής υγιεινής κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.