Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Σύσκεψη για τη απαγόρευση αλιείας στην λίμνη Δοϊράνη

Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε στις 06 Απριλίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, σύσκεψη στα πλαίσια εφαρμογής της Απόφασης για την απαγόρευση αλιείας (από 07 Απριλίου 2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 π.μ έως 16 Μαΐου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00 π.μ) στην λίμνη Δοϊράνη λόγω προστασίας της αναπαραγωγικής περιόδου των ψαριών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς Βεργίδης Ανδρέας, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κιλκίς, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων Δροσάτου, Δοϊράνης και Συνοριακής Φύλαξης Δοϊράνης, και ο Υπεύθυνος Ιχθυολόγος του Τμήματος Αλιείας καθώς και αλιείς της περιοχής.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των Αρμόδιων Υπηρεσιών καθώς και των αλιέων για την αποτελεσματική φύλαξη της λίμνης Δοϊράνης κατά την περίοδο της απαγόρευσης αλιείας όπως και μετά το πέρας αυτής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης αλιείας. Τονίστηκε η μεγάλη σημασία της περιόδου της αναπαραγωγής των ιχθύων τόσο για το ίδιο το οικοσύστημα της λίμνης Δοϊράνης όσο και για τους αλιείς και κατ’ επέκταση για όλη την κοινωνία της περιοχής.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

· Η επιτήρηση της λίμνης Δοϊράνης από τις εμπλεκόμενες Αστυνομικές Δυνάμεις με εποχούμενες και πεζές περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο με χρήση ειδικών συσκευών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

· Για φαινόμενα παράνομης αλιείας και οποιαδήποτε πληροφορία-καταγγελία μπορεί να επικοινωνεί κάθε πολίτης με το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου (τηλ: 2341097300), το Αστυνομικό Τμήμα Δοϊράνης (τηλ: 2341097095) καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Δ/νσης Κιλκίς (τηλ:100 ).

· Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεργασία των Αστυνομικών Υπηρεσιών με τους επαγγελματίες ψαράδες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.