Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Τι δεν πρέπει να κάνεις μετά την προπόνηση;

Επιμέλεια: Kinesis Gym Κιλκίς*
Η προπόνηση σου μόλις έλαβε τέλος και είσαι έτοιμος να φύγεις από το γυμναστήριο, οι επόμενες κινήσεις σου είναι αρκετά σημαντικές και από αυτές εξαρτάται αν η γυμναστική που έκανες θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα .Να θυμάσαι πως ό,τι και να κάνεις μετά την προπόνηση μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της άσκησης.


Δες λοιπόν τα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις αμέσως μετά τη γυμναστική:

1. Μην φεύγεις από το γυμναστήριο αν δεν έχεις ξεκουραστεί τουλάχιστον 10 λεπτά προκειμένου να επανέλθουν οι καρδιακοί παλμοί στο φυσιολογικό επίπεδο.

2. Αν θες να αποφύγεις τους τραυματισμούς μην ξεχνάς να συμπεριλάβεις στο ασκησιολόγιο σου το stretching και τις διατάσεις που ξεκουράζουν τους μυς.

3. Δεν χρειάζονται υπερβολές και εξαντλητικές δίαιτες  έπειτα από μια προπόνηση μην παραλείψεις να φας. Είναι καλή ιδέα να καταναλώνουμε πρωτεΐνες μετά τη γυμναστική, μιας και βοηθούν τους μύες να “αναρρώσουν” και να αναπτυχθούν. Η πηγή αυτών των πρωτεϊνών δεν έχει σημασία αν είναι ένα αυγό, ένα ποτήρι γάλα ή ένα ειδικό συμπλήρωμα: το σημαντικό είναι να μην το παρακάνουμε.


4. Να ξεχάσεις να πιεις νερό. Η πρώτη μας επιλογή πρέπει να είναι πάντα το νερό. Το νερό είναι απολύτως απαραίτητο για το σώμα μας και φροντίζει άμεσα για την ενυδάτωση. Επίσης, το νερό είναι χωρίς αμφιβολία το πιο εύπεπτο από τα υγρά και δεν προκαλεί ενοχλήσεις στο στομάχι και στο έντερο. Όταν γυμναζόμαστε, το πεπτικό μας σύστημα υπολειτουργεί κατά κάποιον τρόπο, αφού το περισσότερο οξυγόνο και αίμα χρησιμοποιείται για την σωματική μας άσκηση εκείνη τη στιγμή.

5. Ίδρωσες, κόπιασες για να βγάλεις σωστά όλο το πρόγραμμα η κατανάλωση κάποιου energy drink γεμάτο ζάχαρη και πολλές θερμίδες θα καταστρέψει ότι "έχτισες" κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου.

6. Καθημερινά πάρα πολλά άτομα περνάνε από το χώρο του γυμναστηρίου και τα μικρόβια μεταφέρονται πολύ εύκολα σε όλα τα μηχανήματα εκγύμνασης, φρόντισε να πλύνεις τα χέρια σου προτού πιάσεις το πρόσωπο σου ή αρχίσεις να τρως.

7. Να μην μείνεις πολλή ώρα με τα ιδρωμένα ρούχα.

8. Έχεις καταναλώσει αρκετή ενέργεια κατά την διάρκεια της προπόνησης οπότε χρειάζεσαι ξεκούραση, οπότε απόφυγε να κοιμηθείς ελάχιστες ώρες το βράδυ.

* Kinesis Gym
25ης Μαρτίου 24
61100 Κιλκίς
23410 20450
www.kinesis-gym.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.