Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ερωτήσεις και απαντήσεις σε θέματα ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Προστασίας φυτικής παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με ημερομηνία 17.01.2014 και θέμα "Ερωτήσεις και απαντήσεις σε θέματα ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων: αναφέρονται στη σελίδα 6 τα εξής παρακάτω.

‘’Αντίγραφο του εντύπου λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων που καταχωρείται, χορηγείται υποχρεωτικά μόνον στον αγοραστή, επαγγελματία χρήστη των γεωργικών φαρμάκων.(φυτοπροστατευτικών προϊόντων), ο οποίος μπορεί μετά τη χρήση των προϊόντων να καταγράψει σε ειδικό πλαίσιο τη χρήση που έκανε στα προϊόντα που αγόρασε. 


Με τον τρόπο αυτό καταγράφεται και η χρήση των γεωργικών φαρμάκων από τους παραγωγούς, η οποία είναι δυνατόν να ελεγχθεί άμεσα με επιτόπιους ελέγχους ή έμμεσα με δειγματοληψίες φυτικών προϊόντων και εργαστηριακό προσδιορισμό υπολειμμάτων γεωργικών φαρμάκων. Ο επαγγελματίας χρήστης υποχρεούται να διατηρεί τα ειδικά έντυπα για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) ετών από την έκδοσή τους και να τα επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο. ‘’

Κατόπιν αυτού όσον αφορά την υποχρέωση του παραγωγού για τήρηση ημερολογίου ψεκασμών θεωρούμε ότι η παραπάνω διαδικασία καλύπτει πλήρως την υποχρέωση αυτή και δεν απαιτείται επιπλέον τήρηση άλλων ημερολογίων από τον παραγωγό ή από άλλο πρόσωπο συνεργάτη του με τη μορφή παροχής υπηρεσίας άρα και την καταβολή χρηματικού ποσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.