Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Υλική βοήθεια για πρόσφυγες από τους εργαζομένους ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας

ΑΠΟ 17/3/2016 ΕΩΣ 31/3/2016
Ανακοίνωση Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος ΝΑΤΟ – ΕΕ, στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις, φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συνθήκη Σένγκεν, η πολιτική της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο. Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Παράλληλα, η κυβέρνηση, φέρει σοβαρότατες ευθύνες όχι μόνο για την προώθηση του σχεδίου συνδιαχείρισης του Αιγαίου υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, αλλά και τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας σε παλιές και νέες πολεμικές επεμβάσεις, προάγγελο ακόμα πιο επικίνδυνων εξελίξεων για το λαό μας και τους πρόσφυγες.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές.

Καλούμε κάθε χώρος εργασίας να γίνει κέντρο αλληλεγγύης συγκεντρώνοντας υλική βοήθεια, την οποία θα παραλάβει το ΔΣ του Συλλόγου και θα παραδώσει στους πρόσφυγες σε προγραμματισμένη μέρα και ώρα, ώστε να συμμετέχουν και τα μέλη του Συλλόγου.

Με την πράξη αυτή αλληλεγγύης θα βοηθήσουμε να αναδειχτούν οι πραγματικές αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και δεν είναι άλλες από τους πολέμους που διεξάγονται για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Τα υλικά που αυτή τη στιγμή έχουν μεγαλύτερη ανάγκη οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι:

- Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια.
Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, κρουασάν, φρυγανιές, ατομικές μαρμελάδες, μερέντες, ζάχαρη, κονσέρβες.
Κουταλάκια - πιρούνια - πιάτα - ποτήρια μιας χρήσης.
Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.
Χαρτί Α4, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας καλεί και τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια Σωματεία του νομού σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, το ΕΚ Κιλκίς, τους Συλλόγους των Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών, τους Συλλόγους νέων, γυναικών και τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:
Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Όχι σε νέες επεμβάσεις σε τρίτες χώρες, με πρόσχημα δήθεν το χτύπημα των διακινητών.
Να κλείσει η βάση της Σούδας - ορμητήριο πολέμου. Να σταματήσουν οι κοινές ασκήσεις με ελληνική συμμετοχή. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω τα πλοία.
Λεφτά για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια του λαού. Ούτε ένα ευρώ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

ω Άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας.
Γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης. Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη διάσωση, την υποδοχή, περίθαλψη και τη μετακίνηση. Να στηριχθούν με τον αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές.
Εξασφάλιση ΑΜΕΣΗΣ και ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗΣ μετακίνησης στους τόπους προορισμού τους.
Να εξασφαλισθεί αξιοπρεπής υγιεινή διαμονή και διατροφή, μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες προορισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.