Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μουζάλας: Ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση το προσφυγικό

Ευρωπαϊκό και όχι Ελληνικό πρόβλημα είναι η προσφυγική κρίση, που δημιουργήθηκε επειδή δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μονομερείς ενέργειες χωρών που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα, δημιουργούν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Παραδεχόμενος τον αιφνιδιασμό των Ελληνικών αρχών από το μέγεθος των ροών καθώς και αρχικές ολιγωρίες, περιέγραψε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα για την σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος, και την πίστη του ότι σύντομα είναι δυνατόν να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, εφόσον εκφραστεί μία Ευρωπαϊκή πολιτική με την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την παροχή επαρκούς βοήθειας στην Ελλάδα, και την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία.

Το τρίπτυχο καταγραφή, μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση συνιστούν την Ευρωπαϊκή λύση. Η βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και υλική και τεχνική, η οποία μέχρι στιγμής υπολείπεται σημαντικά. Μόνο εάν η Τουρκία συνεργαστεί είναι δυνατόν να περιοριστούν οι ροές των αφίξεων που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, αλλά και να υπάρξει αποτελεσματική πολιτική επιστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.