Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς, στα 23α γενέθλια του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Δελτίο τύπου Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς
Εμείς το «είδαμε» ως δώρο. Τι καλύτερο από, όταν κλείνεις 23 χρόνια ζωής, να τα γιορτάζεις με τον πιο ιδανικό τρόπο. Με χαμόγελα εφήβων. Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, με ημερομηνία ίδρυσης, τη 19η Μαρτίου 1993, συνεχίζει τη δράση του, κλείνοντας αισίως 23 χρόνια λειτουργίας. Σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο εντευκτήριό μας, την Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς. 

Κάνοντας αναδρομή στην ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων ως θεσμός εδώ και 105 χρόνια τώρα (Αθήνα, 1911), τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Λ.Ε.Κ., μαθαίνοντας για την ιστορία και τη δράση του στο Κιλκίς εδώ και 23 χρόνια.

Εντύπωση μεγάλη, προκάλεσε η πλούσια ιματιοθήκη που διαθέτει το Λ.Ε.Κ. Η ποικιλία των χρωμάτων, υφασμάτων και κοσμημάτων. Αρκετά παιδιά είχαν την επιθυμία να ντυθούν με παραδοσιακές φορεσιές και όχι «στολές». Είπαμε! Απαγορεύεται από τους Λαογράφους. Κάτι το οποίο τα παιδιά συγκράτησαν αμέσως, το σεβάστηκαν και έπειτα χρησιμοποιούσαν τη λέξη «φορεσιά» ή «ενδυμασία». Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την προετοιμασία ενός χορευτή και μιας χορεύτριας. Και να το βιώσουν, οι ίδιοι οι μαθητές! Ποια η διαδικασία και πόση ώρα απαιτείται για να ολοκληρωθεί το ντύσιμο ενός χορευτή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη βράβευση του Λ.Ε.Κ. από την Ακαδημία Αθηνών το 2006, για την πολυετή προσφορά του στον ακριτικό νομό του Κιλκίς. Επίσης, για τις βραβεύσεις που έχει αποσπάσει σε φεστιβάλ είτε του εσωτερικού είτε του εξωτερικού. Όπως το 1998, όταν το Λ.Ε.Κ. κατάφερε να αποσπάσει σε διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ της Πολωνίας, το βραβείο ποικιλίας χορών και παραδοσιακών φορεσιών.

Και κάπως έτσι, με όμορφα χαμόγελα και γεμάτα ενθουσιασμό, ολοκληρώθηκε μία ακόμα ξενάγηση στο Λ.Ε.Κ. Με ένα μικρό γλύκισμα για κέρασμα, αναμνηστικά φυλλάδια και σελιδοδείκτες του Λ.Ε.Κ. αποχαιρετήσαμε τα παιδιά της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς και τις εκπαιδευτικούς που τα συνόδευσαν.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι τα παιδιά, για την άψογη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής. Έδειξαν σεβασμό και πάνω απ’ όλα ευγένεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στις εκπαιδευτικούς που τα συνόδεψαν, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σβήνοντας λοιπόν, τα 23 κεράκια και βαδίζοντας στα 24 χρόνια ζωής του Λ.Ε.Κ., μια ευχή. Μια ευχή, όχι μόνο για τους νέους που είναι το μέλλον, αλλά για όλους εμάς. «Ας αγαπήσουμε όλα όσα μας προσφέρει η Ελληνική πραγματικότητα σε σχήμα, ρυθμό, χρώμα και ήχο, τον ψυχικό και πνευματικό πλούτο. Όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέριος πολιτισμός στον τόπο μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.