Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

"Αυτή είναι η αλήθεια για το Hotspot του Χέρσου Κιλκίς"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. ν. Κιλκίς
Πήγα για μία επίσκεψη στο Χέρσο στον καταυλισμό των προσφύγων εκεί, να δώ από κοντά αυτά που περιγράφει ο καθένας με την δική του αντίληψη. 
Πραγματικά πολλοί έχουν δίκιο. Έχουν δίκιο, ανάλογα πως θέλουν να δουν, αν θέλουν να κατηγορήσουν την κατάσταση ή αν θέλουν να δουν την πραγματικότητα. 


Παράδεισος δεν είναι και δεν μπορεί να είναι, δεν είναι όμως και τα χάλια που ισχυρίζονται πολλοί. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, ίσως , αν δεν θέλουμε να σκεφτούμε σε πόσο χρόνο στήθηκαν όλα. Θα μπορούσε να μην υπάρχουν καθόλου, ίσως, αν τους ρίχναμε στην θάλασσα όπως ισχυρίζονται κάποιοι. 

Για εμένα η κατάσταση είναι ικανοποιητική και δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να τους ρίξουμε στη θάλασσα, ούτε βέβαια μου αρέσει η εγκατάσταση των προσφύγων, πολύ περισσότερο ούτε αυτοί οι ίδιοι ήθελαν να γίνουν πρόσφυγες.

Υπήρχε παρουσία των κρατικών φορέων την οποία περιέργως κάποιοι δεν την βλέπουν, υπάρχει παρουσία του Δήμου, την χρονική στιγμή της επίσκεψης μου μάλιστα, παρών ήταν ο Δήμαρχος Κιλκίς ο Κύριος Σισμανίδης Δημήτριος με την Αντιδήμαρχο Αναστασιάδου Ελένη, η οποία επιβλέπει από την θέση της και ως Πολιτικός Μηχανικός τις εργασίες που γίνονται, υπήρχε η παρουσία του Στρατού και της Αστυνομίας. 

Ο στρατιωτικός φορέας έχει την μεγάλη φροντίδα του χώρου, όταν ήμουν εκεί έριχναν κροκάλα στους δρόμους ώστε να μην υπάρχει λάσπη στους δρόμους μέσα στον καταυλισμό, είχε έρθει και το φαγητό από την εταιρεία που ανέλαβε την τροφοδοσία με την μέριμνα του Δήμου, από αυτά που μου είπαν. Δεν θέλω να πω πως είναι τέλεια τα πράγματα, δεν είναι όμως και να κατηγορούμε τους φορείς πως δεν κάνουν τίποτα. 

Ναι δεν είδα περίεργους και διαπλεκόμενους αν αυτό εννοούν αυτοί που λένε δεν υπάρχουν οι φορείς, όλα τα έχουν αναλάβει οι φορείς με την εποπτεία του Δημάρχου, του Στρατού και της Αστυνομίας , με την βοήθεια των πολιτών με την βοήθεια των εθελοντών και όποιον θέλει άς τον ενοχλεί.

Υπάρχει υποδομή για μπάνια με ηλιακό, στήνεται δίκτυο για ρεύμα, υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε πολλά σημεία, γίνονται διάφορες εργασίες προς καλυτέρεψη της ζωής των ανθρώπων, και για απάντηση προτού αρχίσουν οι ερωτήσεις οι δαπάνες θα καλυφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτά για μία γενική περιγραφή. Θα σταθώ όμως στην κατηγορία πολλών όπου λένε πως δεν υπάρχει Ελληνική σημαία και ούτε ο Σταυρός στην σημαία γιατί είναι απαίτηση των προσφύγων, αυτό και αν είναι μεγάλο ψέμα, είναι η φωτογραφία που έβγαλα η αλήθεια όλων. Δεν έβγαλα φωτογραφία με αγκαλιά ούτε μικρά παιδιά ούτε με πρόσφυγες, έβγαλα φωτογραφία όπου φαίνονται η Ελληνική σημαία με τον Σταυρό της επάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.